PEŠTER I KOPAONIK ZAVEJANI: Apel vozačima, biće i leda na putevima (FOTO)
Sneg, Foto: RINA

TOTALNI KOLAPS

PEŠTER I KOPAONIK ZAVEJANI: Apel vozačima, biće i leda na putevima (FOTO)

Apel vozačima da ukoliko kreću na put ka ovim pravcima, budu na oprezu zbog moguće pojave poledice

Objavljeno:

Jak aprilski sneg iznenadio je meštane na Pešteru, jaka kiša je prešla u sneg a za kratko vreme formiran je beli pokrivač visine u pojedinim selima i do 15 centimetara. Nadležne ekipe preduzeća Novi Pazar - put, već su na terenu.

- Mi smo u pripravnosti i pratimo vremensku prognozu i shodno tome se i ponašamo. Uveli smo dežurstva na Pešterskoj visoravni i na Kopaoniku, poslati su kamioni kako bi putevi bili čisti i kako ne bi došlo do neke neželjene situacije. Na Pešteru je angažovan jedan kamion sa svom opremom, ali nije bilo potrebe za posipanjem soli po kolovozu, jer se sneg nije zadržavao. Takođe mehanizacija je poslata i na Kopaonik gde se posipaju agregati neohodni - kazao je za RINU, Senad Ibragić iz preduzeća "Novi Pazar put".

Sneg
Snegfoto: RINA

Apel vozačima

On apeluje na sve vozače da ukoliko kreću na put ka ovim pravcima, budu na oprezu zbog moguće pojave poledice.

- Večeras ponovo najavljuju zahladjenje, zbog čega savetujemo povećani oprez svim vozačima, na prevojima može doći do stvaranje leda i neželjenih situacija. Opreznost mora biti makimalna imajući uvidu da je sada kraj aprila, a da zimski pneutmatici nisu neohodni - istakao je Ibragić.

Bonus video:

00:26

Zlatibor sneg

(Espreso/RINA/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.