EVO ŠTA SVE ZNAMO DO SADA O NESTANKU DANKE ILIĆ: Zbog čega je sporan ZELENI PUNTO, ovo su najnoviji DETALJI!
Danka Ilić, Foto: Privatna arhiva, Printscreen/X

potraga za nestalom devojčicom

EVO ŠTA SVE ZNAMO DO SADA O NESTANKU DANKE ILIĆ: Zbog čega je sporan ZELENI PUNTO, ovo su najnoviji DETALJI!

I pored niza pitanja koja su i danas bez zvaničnog odgovora, svakim danom na svako sledeće dodaje se novi zarez i nastavak novog niza

Objavljeno:

Danas se navršava tačno deset dugih dana od kako se dvogodišnjoj devojčici Danki Ilić iz Bora gubi svaki trag. Danima već traje potraga na terenima u okolini Banjskog polja gde je devojčica nestala, međutim, kao da istraga stoji u mestu, s obzirom na to da o njenoj sudbini se još ništa ne zna.

Naime, i pored niza pitanja koja su i danas bez zvaničnog odgovora, svakim danom na svako sledeće dodaje se novi zarez i nastavak novog niza, a to kako se Danki tog kobnog 26. marta gubi svaki trag i gde je ona sada - ne znamo ništa. Stoga, počinjemo od onoga što znamo.

O nestanku devojčice koja ima tek nepune dve godine izvestili su mediji u utorak 26. marta rekavši da je “Danka Ilić (2) nestala oko 13 časova”. Ubrzo je usledila objava na sajtu “Pronađi me” MUP-a Srbije, a zatim i poruka koja je građanima Srbije stizala na mobilne telefone.

Hronologija događaja

Oko 13 časova Ivana Ilić sa decom napustila stan u Boru i uputila se ka Banjskom polju

Komšije su videle članove porodice Ilić ispred pojate oko 13.20

Majka je snimila poslednju Dankinu fotografiju verovatno pet minuta od dolaska

Danka je nestala oko 13.30

Ivanin suprug u Banjsko Polje stigao je neki minut pre 14 časova

Policija je pristigla na lice mesta koji minut kasnije, oko 13.59

Komšije porodice Ilić u Boru rekle su za Kurir da su to jutro videle Ivanu kako napušta zgradu zajedno sa svojim mališanima, kasnije su čuli da se uputila ka vikendici koja je u vlasništvu njene porodice. Međutim, niko od stanara ove zgrade nije ni znao da je pojata gde je poslednji put viđena mala Danka, uopšte njihova.

Potraga za Dankom Ilić
Potraga za Dankom Ilićfoto: Zorana Jevtić, Društvene mreže

Sve nas je uznemirila činjenica da Danke nema, neki iz zgrade krenuli su odmah taj dan do Banjskog Polja kako bi pomogli u potrazi za devojčicom. Mada mi nismo ni znali da neko od njih poseduje vikendicu u tom delu sela - rekla je jedna od komšinica.

Majka fotografisala Danku neposredno pre nestanka

Ivana je, kako je objasnila, dovela decu u Banjsko polje kako bi mališani uživali u seoskoj sredini.

- Živimo u Boru, ovde u Banjsko polje dovela sam ih da se malo prošetaju, a ja sam inače ovde odrasla - ispričala je Ivana posle nestanka ćerke.

Komšije su za Kurir rekle da su neposredno pre strašnog događaja videle majku sa starijim dečakom, međutim, na prvu loptu nisu prepoznali o kome se radi.

Ja sam izašao napolje da radim po dvorištu, dok ne padne kiša da završim bar neki deo posla, tada sam video Ivanu, samo nisam znao iz daleka da je to ona, deca su verovatno bila napolju, a ja sam nastavio svojim poslom i onda ušao u kuću. Malo posle toga sam čuo Miloša kako trči prema mojoj kući i pita uznemireno da li sam video neko dete u blizini. Svi su se tada podigli na noge i krenuli u potragu, satima smo bili napolju, kiša je počela tek kasnije - ispričao je meštanin sela Banjsko Polje.

Kako smo prenosili, povodom ovoga oglašavao se za medije i Dankin ujak, Stefan Dragomirović, rekavši da uopšte nije tačno ono što se pričalo da je njegova sestra decu izvela napolje po kišnom vremenu, što se, kako kaže, moglo zaključiti i prema poslednje uslikanoj fotografiji male Danke toga dana.

Uzbuna

Nakon što je Danka nestala, majka je prvo alarmirala supruga, a tek nakon toga policiju, verujući da je negde u blizini, međutim, potraga se znatno odužila, pogotovo što je tog dana traganje za devojčicom trajalo satima, i to do kasno u noć i lošim vremenskim uslovima.

Danka Ilić
Danka Ilićfoto: MUP, Društvene mreže

Za Dankiog oca komšije su odmah rekle koliko je bio potpuno izbezumljen, gledajući svaku rupu i jamu u blizini, a na lice mesta bili su prisutni i Miloševi roditelji, kao i Ivanin otac i deda, zajedno sa njenim rođenim bratom i snajkom, koji su pretraživali redom okolinu Banjskog Polja.

Banjsko Polje je inače prigradsko naselje, smešteno između Bora i Borskog jezera. Kako su nam starosedeoci ovog naselja rekli, poslednjih godina dosta se izgradilo. Put iznad naselja vodi ka šumi što je dodatno sve zabrinulo, pa već danima nema nijedne informacije iako je policija pretražila svaki pedalj Banjskog polja.

Ponašanje majke dok se tragalo za detetom

Mediji od samog početka izveštavaju o svakom novom danu dok potraga traje, a posebno je zapalo za oko, kako su pojedini prenosili, da je “sumnjivo” ponašanje Dankine majke jer deluje pomalo hladno dok svi tragaju za dvogodišnjom devojčicom.

Komšije su zapazile isto, međutim Ivanin deda je za Kurir rekao da njegova unuka samo možda izgleda hladno, ali ono što proživljava danima ne bi poželeo nikome.

Svi čekamo vesti o Danki, ali Ivani je teško i više nego nama ostalima, ali ona je majka i samo ona zna kako joj je - rekao je tada deda Joksa.

Sporni zeleni punto

Sigurnosne kamere komšijske kuće u blizini gde je nestala Danka zabeležile su sporni zeleni punto, međutim, kasnije se ispostavilo da je čovek za volanom bio u pripitom stanju, te je iz tog razloga vozio brže od dozvoljenog, što je probudilo sumnju među ljudima.

Ipak, čoveka je policija ispitala i ustanovila ubrzo da nema nikakve veze sa nestankom male devojčice iako je viđen neposredno pre njenog nestanka kako juri ka izlazu iz sela.

Pretraga

Pretražena kuća i okolina imanja

Policija je pretražila obližnju Brestovačku šumu koja se nalazi na samo 3 kilometra od imanja gde je Danka viđena poslednji put

Pregledan je i tunel dug 4,5 kilometra, kao i podzemni kanali i šahtovi

Bagerima raščišćen krš oko pojate

Pretražena takođe i deponija koja se nalazi na sredini puta od Banjskog Polja do Brestovca

Pregledane kamere komšinice iz Banjskog polja koje su snimile devojčicu

Inspektori viđeni u stanu porodice Ilić, pretpostavlja se da je pretražen i njihov stan u Boru

Pored svih navedenih pretraga, i nadzornu kameru iz dvorišta kuće komšinice Jasmine S. policija je takođe skinula i pregledala u okviru potrage za nestalom Dankom, a kako je komšinica rekla, kamere je ugradila zbog bezbednosti majke.

Na snimku se videlo da je majka sa decom prošla ulicom. Oko deset minuta kasnije došao je i otac. Desetak minuta kasnije stigla je i policijska patrola. Nadam se da će uskoro pronaći devojčicu - ispričala je tada komšinica.

Danka Ilić
Danka Ilićfoto: Petar Aleksić, Društvene mreže

Novinarka Kurira takođe je obišla i deo prostora kuda podzemnim putem prolazi kanal koji vodi do dvorišta pojate gde je Danka nestala, pa sve do Borskog jezera.

A takođe i sa te strane pojate, policija danima obezbeđuje prolaz. Međutim, komšije su danima slutile na dva najstrašnija scenarija kada je u pitanju slučaj nestanka devojčice Danke.

Ipak, za Kurir starosedelac ovog mesta objasnio je da je ovaj kanal dobro obezbeđen, te da dete samo i nije moglo upasti u njega.

- Ne znamo više šta da mislimo, sve nas je ovo uznemirilo, pogotovo što verujemo da iza ovoga stoji više osoba, a drugo, kanal vodi do jezera, voda u ovom kanalu ima prirodan pad i to nas upravo plaši - ispričao je meštanin sela.

Dok potraga teče danima u svim navedenim smerovima, istraga se vodi sa druge strane, kada su ispitani roditelji i to više puta dolaskom u policijsku stanicu. Pored njih, ispitani su i drugi članovi ove porodice, dok nam je Ivanin deka potvrdio da je on prošao i poligraf, ipak, Ivana nije bila u mogućnosti da bude podvrgnuta poligrafskom testiranju, iz razloga što je navela da je u drugom stanju.

Dankina majka oglasila se za Kurir kada je umornim glasom ispričala da joj je u glavi samo jedna misao, a to je da se njena ćerka vrati živa i zdrava, s tim da drugu opciju i ne prihvata.

Ne znam kako izdržavamo sve ovo, mučno mi je da pričam o tome, mučno mi je da mislim o tome, samo Boga molim da se ona što pre vrati, a kada sve ovo prođe oglasiću se javno na sve uvrede i objave, jer stvarno nema smisla ovo što pojedini rade - rekla je majka nestale Danke za Kurir, s tim da se oglasila i povodom objavljenog snimka, međutim, o tome nije smela ništa da komentariše, s obzirom na to da je istraga u toku.

Inače, devojčica sa nepune dve godine nestala je kobnog 26. marta kada je sa majkom i bratom došla u Banjsko Polje. Devojčica je visoka oko 85 cm, smeđe kose i braon očiju, na sebi je u trenutku nestanka imala maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike. Inače, Danku je lako prepoznati po visećoj bradavici na levom uhu i mladežu nepravilnog oblika i blago tamne boje na levoj podlaktici.

Bonus video:

03:05

KURIR SAZNAJE: PRONAĐEN VIDEO SNIMAK NA KOM SE MOŽDA NALAZI NESTALA DANKA! Policija upravo proverava

(Espreso/Kurir/Tatjana Vasiljević/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.