ISTRAGA NESTANKA DANKE ILIĆ ODVIJA SE U OVA DVA PRAVCA: Koje informacije imamo do sada?
Danka Ilić, Foto: Nemanja Nikolić

NESTALA DANKA ILIĆ

ISTRAGA NESTANKA DANKE ILIĆ ODVIJA SE U OVA DVA PRAVCA: Koje informacije imamo do sada?

Potraga za Dankom ušla je u deveti dan

Objavljeno: 21:10h

Istraga nestanka Danke Ilić (2), kojoj se trag izgubio prošlog utorka u Banjskom polju u Boru, kreće se u dva pravca - jedan je pretraga terena u naselju gde je devojčica poslednji put viđena, dok se drugi odnosi na snimak devojčice u Beču, za koju se sumnja da je nestala Danka.

Potraga za Dankom ušla je u deveti dan, a i dalje se ne zna šta se dogodilo devojčici, kao ni gde se nalazi.

Danka Ilić je nestala iz dvorišta porodičnog imanja u Banjskom polju, kada se njena majka okrenula da drugom detetu da vodu. Nije poznato gde je devojčica, a za njom tragaju sve službe MUP Srbije već danima.

Od kada je nestala devojčica istraga je skoncentrisana na imanje porodice Dragutinović, kao i mesto Banjsko polje, gde je devojčica poslednji put viđena. Teren je pretraživan više puta od strane tima za ruševine, vatrogasaca, međutim, nikakav trag nije pronađen.

Takođe, nadležni organi su teškom mehanizacijom pretraživali teren, prekopavali, ali ni to nije dalo rezultata. Pretražen je čak i tunel nedaleko od Banjskom polja, ali to nije dovelo do pomaka istrage u slučaju nestanka devojčice.

Prethodnih dana pretraživane su i druge kuće u Banjskom polju, potraga je proširena i van naselja, ali ništa ne ukazuje na to gde je Danka. Danima je pojačano prisustvo policije u Banjskom polju, a policija neretko legitimiše sve koji ulaze u ovo naselje.

1 / 14 Foto: Printscreen/Youtube/ZA MEDIA

Sem u ovom pravcu, istraga se kreće u još jednom.

Naime, tokom vikenda se pojavio novi trag kada je reč o nestanku devojčice. Pojavio se snimak deteta iz Beča, za koje se sumnja da je Danka. Snimak na kom se vidi nepoznata devojčica, čiji se lik zbog kvaliteta snimka ne može jasno videti, a za koji se sumnja da je nastao u Austriji i da je na njemu nestala Danka Ilić, digao je javnost na noge.

Srpski državljanin primetio je na jednoj stanici u Beču devojčicu koja fizički podseća na dvogodišnju Danku, u društvu dve žene za koje tvrdi da su Rumunke. Odlučio je da ih usnimi i da snimak prosledi nadležnim organima koji tragaju za Dankom.

Srpska policija je zbog toga kontaktirala austrijsku, koja intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti vezanih za snimak, kako bi se utvrdilo ko je zaista na njemu. Bečka policija se u više navrata oglašavala o pomenutom snimku.

Kako su rekli, utvrđuje se ko je na njemu, odnosno radi se na identifikaciji žena koje su sa detetom.

Bonus video:

00:22

VELIKI BROJ POLICAJACA TRAŽI MALU DANKU! Potraga ušla u 19. sat

(Espreso / Nova / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.