OSMI DAN POTRAGE ZA NESTALOM DANKOM (2): Oglasila se bečka policija o snimku koji je digao Srbiju na noge! (UŽIVO)
Danka Ilić, Foto: KURIR/NENAD KOSTIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT

ni traga ni glasa

OSMI DAN POTRAGE ZA NESTALOM DANKOM (2): Oglasila se bečka policija o snimku koji je digao Srbiju na noge! (UŽIVO)

Građani širom regiona koji sa zebnjom čekaju vesti da je devojčica nađena

Objavljeno: 20:04h

Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je nestala je u utorak, 26. marta u 13.45 u naselju Banjsko polje, ušla je u osmi dan, ali jasnih informacija o sudbini deteta, nažalost, još nema.

U trenutku nestanka, mala Danka je imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu.

Potraga za nestalom devojčicom je nastavljena, a ukoliko vidite Danku odmah obavestite policiju!

Građani širom regiona koji sa zebnjom čekaju vesti da je devojčica nađema, posebno su pogođeni snimom iz Beča na kojem se, u pratnji dve Rumunke, vidi devojčica koja neverovatno izgledom i uzrastom podseća na malu Danku. Interpol je rasposao žutu poternicu za Dankom.

MUP Srbije uputio je apel Srbima koji žive u Beču

"Mole se svi naši ljudi koji žive u Beču, ako vide devojčicu da odmah obaveste policiju!", navedeno je u apelu.

Dat je detaljan opis i imena roditelja. Kako piše na sajtu Interpola, devojčica ima bradavicu, viseću, dužine oko 1cm na resici levog uha, na strani ka licu, i mladež na nadlaktici leve ruke, sa spoljne strane ka leđima, nepravilnog oblika u boji za nijansu tamnijoj od boje kože.

18.35 Gašić bio u policiji u Boru

Ekipa Kurira zatekla je ministra Bratislava Gašića ispred Policijske uprave Bor, međutim, u brzini je napustio stanicu u pratnji policijskih službenika.

Inače, ministar je treći put u poseti borskoj policijskoj stanici, od momenta otkad je slučaj nestanka male Danke uzdrmao celu naciju, međutim, još uvek se nije oglašavao za javnost, s obzirom na to da je istraga, kao I potraga za dvogodišnjom devojčicom još uvek u toku.

13.54 - Oglasila se bečka policija o slučaju nestale Danke Ilić

Policija u Beču saopštila je danas da je istraga u slučaju nestale dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, u vezi sa video-snimkom, u punom jeku te da se ispituju i različite opcije.

"Od nedelje, istraga je u punom jeku. Pokrajinska kriminalistička služba proverava da li je reč o nestaloj dvogodišnjakinji iz Srbije. Različite opcije se ispituju, koriste se i tehnička pomagala. Detalje o istrazi trenutno ne možemo da iznosimo u javnost", navela je bečka policija za Kosovo onlajn.

Dodaje se da je državljanin Srbije, koji živi u Beču, 30. marta, oko 20 sati, u centru Beča video devojčicu koja liči na nestalu Danku u pratnji dve žene, koje je i snimio na jednoj stanici, kao i da su srpske vlasti uputile zahtev za istragom. Svedok je, navodi se u saopštenju, saslušan, a video snimak, koji je napravio, preuzet na analizu.

"Tačne okolnosti, posebno da li se stvarno radi o nestaloj devojčici, predmet su istrage. Trenutno nema više informacija. Čim budemo imali novih informacija, mi ćemo saopštiti javnosti“, navodi bečka policija.

12.56- Oglasila se majka nestale devojčice

Ivana Ilić, majka nestale devojčice otkriva da li je pogledala snimak koji je nastao u Beču a na kome je navodno devojčica, ali i koliko je bole medijska nagađanja da iza svega stoji upravo ona.

11.09 - Inspektor UKP-a u Banjskom Polju

Prema poslednjim informacijama, u Banjsko Polje stigao je inspektor UKP-a.

Trenutno obilaze redom kuće u ulici gde je nestala mala Danka, dok su inspektori prethodno razgovarali sa meštanima i u poprečnoj ulici Banjskog Polja. Naime, ovo je, kako kažu, samo rutinska kontrola. Podelili su se u grupe, u kojima inspektori u pratnji policajaca idu od kuće do kuće.

U međuvremenu, ispred policijske stanice stigla su vatrogasna i policijska vozila pod rotacijom.

10.32 - Policijska vozila ispred kuće meštatina

U Banjsko Polje rutinske kontrole počele su već u ranim jutarnjim časovima, kako možemo videti, policijska vozila stigla su u selo, a trenutno se nalaze ispred kuće jednog meštanina, javlja reposrterka Kurira iz Banjskog Polja.

- Ovo su rutinske kontrole koje su u sklopu same istrage. I ranije su se vršile pretrage u Banjskom Polju, međutim nastavljamo i dalje rad na terenu, jer kako je već rečeno, ništa se ne prepušta slučaju - rečeno je iz policije.

Iz MUP-a je rečeno da istraga, kao i potraga i danas teče u svim pravcima, međutim, u toku dana čekamo dalje informacije o daljem planu policijskih službenika.

U ranim jutarnjim časovima, inspektor Uprave kriminalističke policije Jakovljević stigao je u stanicu, te će javnost biti obaveštena o svim daljim koracima kada je reč o slučaju nestale Danke.

9.51 - Očekuje se identifikacija lica sa snimka iz Beča

Ambasador Srbije u Austriji, Marko Blagojević, uključio se u jutarnji program Kurir televizije gde je istakao da se trenutno očekuje identifikacija lica sa snimka koji je napravio jedan državljanin Srbije u Beču, a gde se navodno vidi nestala dvogodišnja Danka Ilić.

9.43 - Da li je Danka žrtva trgovine decom?

Policija provera sve informacije i tragove, a stručnjaci za Kurir objašnjavaju kako izgleda čitava organizacija trgovine decom ukoliko je do nje došlo. Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije i član Svetske asocijacije šefova policije, kaže za Kurir da postoji nekoliko solucija ukoliko je u pitanju otmica i prodaja deteta.

9.00 - Majorka srpske policije s najnovijim informacijama

Sva lica koja bi se mogla dovesti u bilo kakvu vezu sa događajem, proveravaju se!, izjavila je jutros majorka srpske policije Bojana Otović Pjanović koja je u nedelju uveče razjasnila mnoge stvari kad je reč o događajima u Banjskom polju od prošlog utorka i nestanku male Danke Ilić (2).

08:22 - oglasio se ambasador Srbije u Beču

Marko Blagojević, ambasador Srbije u Beču istakao je da se očekuje da policija u Austriji obavesti o identitetu osoba sa snimka.

01:39

Snimak iz Beča na kome je navodno Danka Ilić

07:40- Moguća hronologija nestanka Danke Ilić u Banjskom polju

Oko 13.00h: Ivana Ilić sa sinom i ćerkom dolazi iz Bora u Banjsko polje u belom "fordu".

Od 13.00h do 13.20h: Deca sa majkom provode vreme u dvorištu pojate.

Oko 13.20h: Majka snima poslednju fotografiju u Banjskom polju, na kojoj su i sin i ćerka.

Oko 13.25-13.30h: Danka nestaje dok je njena majka davala sinu vodu.

Oko 13.30h: Majka kreće u potragu za Dankom.

Oko 13.30-13.40h (krajnje nepotvrđeno): Komšija viđa Danku kod šume.

Oko 13.45h: Dankina majka poziva svog muža Miloša i obaveštava policiju o nestanku ćerkice.

Oko 13.58h: Dankin otac Miloš stiže u Banjsko polje.

Oko 13.59h: Prva patrola policije stiže u Banjsko polje

Potraga za nestalom Dankom
Potraga za nestalom Dankomfoto: Kurir

Inače, Miloš Ilić (30), otac nestale devojčice dao je prvu izjavu posle nestanka ćerke u Banjskom Polju.

- Samo želim da se moja ćerka vrati kući živa i zdrava! Policija radi svoj posao i ja njima verujem. Mi kao porodica ćemo se oglasiti kada se sve ovo završi - rekao je Dankin otac za Blic.

Miloš i Ivana Ilić
Miloš i Ivana Ilićfoto: Društvene mreže

Otac i majka nestale Danke prethodnih dana saslušavani su nekoliko puta u okviru istrage o okolnostima misterioznog nestanka devojčice. To, međutim, ne znači da su osumnjičeni za bilo šta, niti da će u budućnosti biti.

I ujak nestale Danke dva sata je saslušavan u policijskoj stanici, nakon čega se oglasio i rekao da je cela porodica u strahu, kao i njegova deca.

Bonus video:

01:59

RADI SE O ZLOČINU, A NE OTMICI Stručnjaci nemaju dilemu: Roditelji nisu bili na licu mesta, policija tragala za dokazima od nule

(Espreso / Kurir/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.