KAKO SE SRPSKA DIJASPORA U AUSTRIJI UKLJUČILA U POTRAGU ZA MALOM DANKOM? Svi se bave tom temom
Danka Ilić, Foto: SCREENSHOT / DRUSTVENE MREZE

NESTALA DANKA ILIĆ

KAKO SE SRPSKA DIJASPORA U AUSTRIJI UKLJUČILA U POTRAGU ZA MALOM DANKOM? Svi se bave tom temom

Naša dijaspora je jako aktivna, preko svih društvenih mreža se na različitim jezicima dele apeli za pomoć i fotografije devojčice

Objavljeno:

Srpska ambasada je kontaktirala sva naša udruženja na teritoriji Austrije, zamolila da proširimo informacije i prosledimo brojeve telefona na koje ljudi mogu da se jave ako primete ili saznaju nešto u vezi sa nestalom devojčicom iz Bora, kaže Aleksandar Stanković, predsednik Austrijskog saveza srpskog folklora.

„Ambasada Srbije u Beču se apsolutno aktivirala, s jedne strane gledaju da umiri ljude a sa druge da kanališu informacije. Razne informacije dolaze kroz medije i to ljude dosta zbunjuje“, kaže Aleksandar Stanković.

Dodaje da je srpska dijaspora u Austriji prilično aktivna po pitanju potrage i da se praktično svi bave tom temom.

„Naša dijaspora je jako aktivna, preko svih društvenih mreža se na različitim jezicima dele apeli za pomoć i fotografije devojčice“, priča Stanković.

1 / 6 Foto: MUP Srbije, Drustvene Mreže

Naglašava da je austrijska policija apelovala na građane da ne preduzimaju ništa na „svoju ruku“.

„Policija je apelovala na građane da ako posumnjaju da negde postoji dete koje odgovara opisu nestale Danke Ilić, obavezno prvo jave nadležnim organima, i da ne preduzimaju ništa da ne bi došlo do neprijatnih situacija“. zaključuje Stanković.

Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, koja je nestala prošlog utorka u 13.45 časova u borskom naselju Banjsko polje, ušla je u sedmi dan.

U nedelju su pojedini mediji objavili snimak iz Beča na kome se navodno vidi nestala devojčica u pratnji, kako se tvrdi, dve rumunske državljanke.

Interpol je ovim povodom raspisao žutu poternicu, koja se koristi za nestala lica. Uz fotografiju dat je i opis devojčice, kao i imena roditelja.

Danka Ilić - Interpol
Danka Ilić - Interpolfoto: NTERPOL / SCREENSHOT

Predstavnik bečke policije Markos Vitrij je u razgovoru sa dopisnicom RTS-a rekao da da je izgubljeno dosta vremena, oko 10 sati, dok je video poslat mejlom srpskoj policiji, a tek onda je srpska policija kontaktirala austrijsku.

Članovi porodica majke i oca nestale Danke Ilić danas i narednih dana će davati izjave u policiji, potvrđeno je za Danas iz MUP-a.

Bonus video:

00:22

VELIKI BROJ POLICAJACA TRAŽI MALU DANKU! Potraga ušla u 19. sat

(Espreso / Danas / Ž. Bošnjaković / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.