"MOLIM BOGA DA SE TO OKONČA, VREME PROLAZI!" Ponovo se oglasio Nenad Periš, njegove reči bole
Nenad Periš o Danki Ilić, Foto: Kurir, Društvene mreže

NESTALA DANKA ILIĆ

"MOLIM BOGA DA SE TO OKONČA, VREME PROLAZI!" Ponovo se oglasio Nenad Periš, njegove reči bole

Govorio je i o saradnji sa policijom

Objavljeno:

Od kako se od utorka popodne pojavila informacija da je devojčica Danka Ilić (2) nestala u naselju Banjsko polje kod Bora, cela Srbija se pita samo jedno: gde je moglo da nestane dete koje je, kako se do sada zna, u presudnom trenutku bilo sa majkom, ima nepune dve godine i od koga nema traga na mestu i u okolini nestanka.

Tokom 30 sati potrage, u javnost su stizale nove informacije o okolnostima nestanka devojčice.

1 / 4 Foto: MUP Srbije, Damir Dervišagić, Privatna arhiva

Nenad Periš, otac stradalog Mateja Periša govorio je o jezivom iskustvu koje je doživeo sa svojim sinom.

-Očekujem da se dogodi nešto da se ta agonija završi i da dođemo do dobrih vesti. Ja živim u mom problemu i naravno da me ovakvi trenuci vrate u Srbiju i u Beograd. U to vreme mi je cela Srbija pružila saosećanja. Ja saosećam sa porodicom jer znam kako im je. Molim boga da se to okonča, ali moramo prihvatiti istinu. Vreme prolazi. Svi smo roditelji ili imamo nekoga mlađeg u porodici. To je neopisivo teško. Čovek mora zauzeti jedan put i mora prihvatiti tu tegobu. Tu nema laganja, to je istina i to je vera u Boga koja meni neizmerno pomaže. Nakon pet meseci mislio sam da sam spreman da prihvatim vesti. Međutim, kada su me pozvali i rekli mi da je telo pronađeno, ja sam pitao da li je to Matej. Rekli su mi da jeste. Iako sam mislio da sam spreman da ću čuti tu rečenicu, ja nisam umeo da izađem iz sobe. Ja sam išao putem da moram pomagati policiji i da dam sve informacije koje sam mogao dati.

Matej Periš
Matej Perišfoto: Printscreen/Youtube/AGAMEMNON Production

Govorio je i o saradnji sa policijom.

- Moja saradnja sa policijom bila je i profesionalna i ljudska. Želim da im poručim da nada nikada neće umreti i da budu mirni. Što se dogodilo, dogodilo se. Treba verovati policiji i svim ljudima koji pokušavaju da ovaj problem reše. Treba da budu njima na usluzi i daju im sve informacije koje oni znaju. Roditeljima je najteže. Suočenje s tim da svome detetu ne mogu da pomognu je strašna činjenica i ne možete u takvoj situaciji biti racionalni. Ja sam na njihovoj strani i želim da razmišljam pozitivno. Ja sam uz roditelje svom snagom i razumem ih. Tim ljudima treba maksimalno pomoći i razumeti ih. Ako u datom momentu možda daju konfuzne izjave, to može biti posledica šoka. Vreme prolazi i to nas dovodi u jedno stanje dodatne uznemirenosti- rekao je Nenad Periš.

Bonus video:

00:22

VELIKI BROJ POLICAJACA TRAŽI MALU DANKU! Potraga ušla u 19. sat

(Espreso / Informer / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.