SRPSKI VOJNIK OŠTRO ODGOVORIO NATO-U: Bacali letke i tražili DA SE SRBI PREDAJU, a njegove reči ZAUVEK ĆEMO PAMTITI
Vojnik, Foto: PRINTSCREEN/youtube/DOZVOLITE

bombardovanje

SRPSKI VOJNIK OŠTRO ODGOVORIO NATO-U: Bacali letke i tražili DA SE SRBI PREDAJU, a njegove reči ZAUVEK ĆEMO PAMTITI

Reditelj Milivoje Nestorović, snimatelj Mirko Lukanović i vozač Dragoslav Stevanović, zabeležili su više mesta razorenih NATO bombama bačenim u prazno

Objavljeno:

Ekipa vojnog filmskog centra "Zastava filma" obilazila je Kosovo i Metohiju tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije (Srbije i Crne Gore) 1999. godine, kada je svako vozilo u pokretu predstavljalo metu za agresorske avione.

Reditelj Milivoje Nestorović, snimatelj Mirko Lukanović i vozač Dragoslav Stevanović, zabeležili su više mesta razorenih NATO bombama bačenim u prazno.

Prikazan je i otpor srpskog naroda ali i dela albanskog koji je sa njim istrajavao u odbrani i tragove zverske mržnje prema Srbima koje su NATO piloti ispisivali na svojim projektilima koje bi posle ispaljivali na civile i državu koja se branila od terorizma.

Snimak je objavio RTS, i to pod nazivom "NATO avijacija gađa u ništa - Dnevnik ratnog snimatelja 7. do 13. aprila 1999".

- Bacaju nam letke i upozoravaju nas da se predamo, što nikada uraditi nećemo i što je van svake pameti - rekao je on, a potom pročitao šta piše na letku.

Potom je rekao da se niko od njih neće povući do zadnjeg.

Bonus video:

01:01

Bakljada na Kalemegdanu u znak sećanja na NATO agresiju

(Espreso/Alo/Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.