OTKRIVENO JE KAKO NAS POTKRADAJU NA PIJACAMA I U MARKETIMA: Rade to tako da ne primetite, a zgrću DEBELU LOVU
Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Tamara Trajković, EPA JOSE COELHO

KAKVE FORE

OTKRIVENO JE KAKO NAS POTKRADAJU NA PIJACAMA I U MARKETIMA: Rade to tako da ne primetite, a zgrću DEBELU LOVU

Iz udruženja za zaštitu potrošača upozoravaju da kasiri nisu jedini

Objavljeno:

U velikim i malim lancima marketa često nailazimo na raznorazne popuste, sniženja, akcije, rasprodaje, koji nas privuku da kupimo i ono što nam nije potrebno u tom trenutku.

Puna kolica, vikend kupovina i kupac u žurbi idealna su meta kasira koji na sve moguće načine gledaju da nas zakinu na kasi tako što će nam naplatiti i nešto što uopšte nije bilo u našim kolicima.

Prema tvrdnjama potrošača, neki od njih pored kase često drže pakovanje žvaka, čokoladice koje provuku dok potrošač ne gleda.

Redakciji Kurira su se požalili čitaoci koji su u više navrata primetili pojedine kasire kako pokušavaju da "potkradu" kupce na kasi i to ni manje ni više nego za stine pare.

- Par puta sam primetio u manjim, ali i velikim marketima kako mi kasir ili kasirka kažu cenu koja je za par dinara viša u odnosu na onu sa računa. Konkretno, kasir mi je prilikom poslednje kupovine rekao iznos računa 505 dinara. Ja dajem toliko i odlazim. Uzeo sam račun i ispred prodavnice bacim pogled da vidim cenu banana koje sam kupio. U tom trenutku na računu gledam zbirni iznos 501 dinar - rekao nam je čitalac K. A.

Ipak, potrošači tvrde da sve više prevara ima na pijacama i to pored prodavca koji prodaju voće i povrće.

Čitateljka D. K. nedavno je pričala za Kurir kako je primetila da prodavačica na pijaci na vagu stavlja veliku pomorandžu dok kupac ne gleda ili ne može da vidi onu stranu vage koja je preko puta tezge.

Takođe, iskusni kupci upozoravaju da ako primetite da je nešto omotano oko vage, ne treba da se ustručavajte da zatražite od trgovca da taj predmet skloni ili naprosto prođite dalje do neke druge tezge.

Uostalom, to je vaš teško zarađeni novac i niko nema pravo ovako bezobrazno da vam ga otima iz novčanika.

Naravno, imate i svako pravo da zaštitite i ostale kupce tako što ćete obavestiti inspekciju, a možete i da učinite isto što je i ovaj čovek koji je odlučio sve da zabeleži i na taj način druge nauči korisnu lekciju.

Iz udruženja za zaštitu potrošača upozoravaju da kasiri nisu jedini, te da se raznim trikovima potkradanja služe i konobari u restoranima i kafićima.

Bonus video

02:46

NA KLIK DO SVEŽEG VOĆA, POVRĆA I DRUGE ROBE: U Subotici osnovana prva onlajn pijaca u Srbiji! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/kurir/Aleksandra Kocić/Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.