OTKRIVEN DOSIJE OSUMNJIČENIH ZA UBISTVO STANIMIRA (74) U ĆELIJI ZATVORA: Brutalno su ga zlostavljali i mučili
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

strahota

OTKRIVEN DOSIJE OSUMNJIČENIH ZA UBISTVO STANIMIRA (74) U ĆELIJI ZATVORA: Brutalno su ga zlostavljali i mučili

Osumnjičeni Srećko S. (20), Saša S. (21) i Dalibor P. (21) saslušani su u tužilaštvu 14. marta

Objavljeno:

Srećko S. (20), Saša S. (21) i Dalibor P. (21) koji su osumnjičeni da su u februaru brutalno zlostavljali i mučili Stanimira B. (74) u ćeliji zatvora u Padinskoj skeli robijali su zbog kazni za prekršaje koje nisu imali ili hteli da plate, piše "Blic".

Kako se saznaje, dvojica osumnjičenih za jezivi zločin u zatvoru osuđeni su na kazne zatvora zbog saobraćajnih prekršaja, a jedan od njih je imao i prekršaj zbog lične karte koju nije imao prilikom legitimacije.

Tako je Srećko S. zbog saobraćajnih prekršaja završio iza rešetaka na 370 dana, dok je Dalibor P. zbog istih prekršaja i lične karte morao da robija 175 dana.

Stanimir Brajković
foto: Printscreen/Facebook

Treći osumnjičeni Saša S. u zatvoru je završio zbog toga što nije imao kartu za prevoz, pa je zbog toga otišao u zatvor na 10 dana!?

Upravo u tih 10 dana zatvora, on je učestvovao u brutalnom zlostavljanju Stanimira B. (74) čoveka koji je iza rešetaka završio jer nije imao da plati novčanu kaznu od 30.000 dinara zbog petarde koja je bačena sa terase njegovog stana za doček Nove godine, odnosno 31. decembra 2020.

Bio u zatvoru zbog bačene petarde

Presuda u koju je "Blic" imao uvid otkriva kako je Stanimir B. (74) završio iza rešetaka, gde je na kraju ubijen.

Osumnjičeni Srećko S. (20), Saša S. (21) i Dalibor P. (21) saslušani su u tužilaštvu 14. marta, gde se Srećko S. branio ćutanjem, a druga dvojica osumnjičenih su iznela svoju odbranu.

zatvor padinska skela
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su od polovine januara do 4. februara 2024. godine u KPZ Padinska skela zajednički izvršili krivično delo i pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju lišili života oštećenog Stanimira.

Sumnja se da su oni, u sobi u kojoj su zajedno boravili, nesrećnog čoveka svakodnevno psihički, fizički i seksualno zlostavljali, pošto mu je nestalo novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene.

Svakodnevno su ga šamarali, tukli nogama i rukama u predelu glave i tela, a jednom prilikom ga je Dalibor P, kako se sumnja, kolenom udario po telu i rebrima, dok ga je drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle.

Otkriveni jezivi detalji zlostavljanja u zatvoru

Osumnjičeni Saša S. ga je, kako se sumnja, terao da pije njegovu mokraću iz šolje za kafu, dok mu je Srećko S. peškirom izvlačio jezik iz usta kako bi ga onemogućio da se požali komandirima na zlostavljanje i ponižavanje koje trpi.

Stanimir B. je 3. februara bio na lekarskom pregledu usled povreda koje je zadobio, ali usled straha nije prijavio zlostavljanje koje trpi, pa su ga iste večeri osumnjičeni odveli u kupatilo gde su ga polivali hladnom vodom.

Sutradan se zdravstveno stanje Stanimira B. znatno pogoršalo, pa je usled zadobijenih povreda, gubitka veće količine krvi i poremećaja disanja i cirkulacije zbog obostranih preloma rebara i grudne kosti i nastalih komplikacija preminuo.

Istraga je u fazi ispitivanja svedoka i prikupljanja dokaza.

Trojica osumnjičenih zatvorenika saslušana su prethodnih dana, a istražuju se tvrdnje da su cimeri ubijenog mučili i silovali drškom od metle.

Povodom ubistva u zatvoru u Padinskoj skeli oglasilo se i Više javno tužilaštvo saopštenjem. Nakon tragičnog događaja, smenjen je upravnik ovog zatvora.

Bonus video: Ubistvo u Novom Sadu

00:12

Ubistvo u Novom Sadu

(Espreso/Blic/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.