UPALJEN ŽUTI I NARANDŽASTI METEOALARM U SRBIJI: Čeka nas kiša sa pustinjskim peskom, ali to NIJE SVE
Kiša, Foto: Nenad Kostić

vreme u srbiji

UPALJEN ŽUTI I NARANDŽASTI METEOALARM U SRBIJI: Čeka nas kiša sa pustinjskim peskom, ali to NIJE SVE

Kiša koja danas bude padala će sadržati u sebi čestice pustinjskog peska, pa odložite pranje automobila i prozora za kraj nedelje

Objavljeno:

Za vikend je širom Srbije bilo sunčano i toplo, sa temperaturom ponegde i višom od 20 stepeni. Od jutros situacija potpuno drugačija, tmurno je, vetrovito, ponegde pada kiša.

Širom Srbije se danas očekuju kiša i pljuskovi, koji će lokalno biti obilniji. Oblačno i kišovito vreme biće praćeno i jakim do olujnim jugoistočnim vetrom. Zbog očekivane kiše u većem delu Srbije danas je na snazi žuti meteoalarm. Na teritoriji Banata narandžasti meteoalarm, jer važi i upozorenje na jak do olujni jugoistočni vetar.

Kiša, Prljava kiša
foto: Stefan Stojanović

Kiša koja danas bude padala će sadržati u sebi čestice pustinjskog peska, pa odložite pranje automobila i prozora za kraj nedelje.

Ovaj ponedeljak će obeležiti upravo jak južni i jugoistočni vetar, odnosno košava. Ona duva upravo pri ovakvoj raspodeli meteoroloških sistema. Iznad istočne Evrope je vazdušni pritisak visok, a iznad Mediterana nizak. Tada se zbog razlike u pritiscima javaljaju jaki vetrovi, koji danas mogu imati lokalno udare i do 80kmh.

Danas tokom dana očekujemo da nas zahvati novi oblačni sistem, zbog toga će ceo dan biti kiše i pljuskova. Na istoku i jugozapadu Srbije očekujemo obilnije padavine, i do 30l kiše za 24h. Tek u večernjim satima sledi prestanak padavina i razvedravanje sa severozapada.

Duvaće jak do olujni južni i jugoistočni vetar, sa najjačim intenzitetom u Banatu i u planinskim predelima. Uprkos vetru i kiši, danas ostaje veoma toplo, maksimalna temperatura će biti od 13 do 20 stepeni.

Vremenska prognoza do kraja nedelje

Utorak nam donosi delimično razvedravanje, ali ćemo i dalje biti pod uticajem toplog vlažnog vazduha, pa tako sutra očekujemo pljuskove praćene grmljavinom, i to uglavnom na jugu zemlje.

I u sredu i četvrtak ostaje tmurno i kišovito, a tada očekujemo i postepeni pad temperature. Od petka vedrije, temperatura oko 15 stepeni.

Bonus video: BIĆE SNEGA U MARTU, ALI SAMO U OVIM PREDELIMA Meteorolog najavio zahlađenje: Srednji datum za POSLEDNJI SNEG je 21. mart

01:18

BIĆE SNEGA U MARTU, ALI SAMO U OVIM PREDELIMA Meteorolog najavio zahlađenje: Srednji datum za POSLEDNJI SNEG je 21. mart

(Espreso/N1/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.