'NISAM DOBILA NIŠTA ZA OSMI MART': Jasninu priču treba da pročita i zapamti svaka majka
Žena za volanom, Foto: Paul Bradbury / Caia Image / Profimedia

dan žena

'NISAM DOBILA NIŠTA ZA OSMI MART': Jasninu priču treba da pročita i zapamti svaka majka

On je moja najbolja tekovina za buduće dane žena

Objavljeno:

Kao i svakog dana pre ovog osmog dana meseca marta, jutro je počelo razmišljanjem šta me sve čeka tog dana od obaveza, šta ćemo za doručak i slično... Jedno naručeno buđenje u 9 sam ispoštovala. Onako sanjiv i mazan, sin mi čestita Osmi mart. Zahvalim se, uz obavezan zagrljaj i poljubac.

I muž čestita, a na moju konstataciju da je mogao bar da skuva kafu dok sam u krevetu i da me probudi kao što u seriji bude Šurdu, on kaže: "Pa kad ne piješ". Što je samo delimično tačno, pijem, ali ne odmah ujutru. Malo kasnije mi kaže "evo ti kartica, idi kupi šta hoćeš". Neka druga bi ga "ošurila"... Nije to to... Ja sam od onih koje uvek radije drugima kupuju, nego sebi.

Pa mi dođe malo krivo što ne shvata element prijatnog iznenađenja. Mogu ja da kupim sebi, nije u tome poenta.

Dečko sa cvećem u rukama
Dečko sa cvećem u rukamafoto: Tamara Trajković

Dok je bio u nižim razredima osnovne, klinac je iz škole donosio svoje umetničke radove nastale na likovnom. Davno sam mu rekla da je mami za sreću dovoljan i par minđuša od bižuterije, što je par stotina dinara.

Možda je baš ovaj dan prilika da umesto o poklonima pričamo o tome koliko je žena ubijeno od ruke bivših ili sadašnjih partnera, da

Ruku na srce, ove godine nije ni imao od čega da kupi poklon, jer je svu ušteđevinu dao upravo meni, za hitnu medicinsku intevenciju, iako je štedeo za nešto što je planirao da kupi. Dao je, ne malu sumu, bez zadrške, bez ikakvog pitanja, kao da ne zna vrednost novca.

Za jedan Osmi mart odneo je u školu svim drugaricama iz odeljenja po poklončić, sitnicu, slatkiš.

Gledam ga i mislim kako je on moja najbolja tekovina za buduće dane žena. Naučila sam ga da ih poštuje, da bude dobar drug, da se drugaricama nađe, ponese ranac...

Svaki dan, ne samo ovaj jedan dan u godini. Nema većeg poklona.

Bonus video:

03:42

Aco Pejović razvalio u Kragujevcu za Osmi mart

(Espreso/Telegraf.rs/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.