SLEDEĆE NEDELJE PAŠĆE I DO 20 CM SNEGA: Ovi delovi zemlje su na JAKOM UDARU, spremite se na TOTALNI PREOKRET
Sneg, Foto: Beta Dragan Gojić

pažnja

SLEDEĆE NEDELJE PAŠĆE I DO 20 CM SNEGA: Ovi delovi zemlje su na JAKOM UDARU, spremite se na TOTALNI PREOKRET

Krajem dana na jugu, tokom večeri i noći i u centralnim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima

Objavljeno: 22:32h

Drugi dan vikenda doneće Srbiji sunčano i veoma toplo vreme. Maksimalna temperatura biće do 20°C. Stabilno vreme neće dugo potrajati, jer se u ponedeljak očekuje destibilizacija atmosfere. Srbija će biti pod uticajem snažnog ciklona iznad Đenovskog zaliva, pa se očekuje osetniji pad vazdušnog pritiska i postepeno povećanje oblačnosti. Biće i dalje veoma toplo, uz temperature do 20°C. Očekuje se pojačanje jugoistočnog vetra, koji će krajem dana biti jak, na jugu Banata sa olujnim udarima do 90 km/h.

Krajem dana na jugu, tokom večeri i noći i u centralnim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima.

U noći između ponedeljka i utorka i u utorak na jugu i jugoistoku Srbije očekuje se veoma obilna kiša, uz pljuskove, a očekuje se da padne od 30 do 50 milimetara kiše po kvadratnom metru. Na planinmama tih predela iznad 1400 metara očekuje se obilniji vlažan sneg, pri čemu bi palo 20-30 cm snega, naročito na višim predelima Kopaonika, Kukacvice, Stare i Šar planine.

Najobilnije padavine očekuju se na jugu i jugoistoku Srbije, naročito na području Kosova i Metohije, u Niškom, Jablaničkom, Pčinjskom i Pirotskom okrugu.

Vetar će biti u skretanju na jak severozapadni.

Maksimalna temperatura biće od 8°C na jugu do 16°C na severu Srbije, u Beogradu do 15°C.

Na području Vojvodine ostaće suvo, dok se na širem području Beograda očekuje kiša.

U sredu i četvrtak biće kišovito, povremeno sa pljuskovima, a na planinama iznad 1000 metara očekuju se susnežica i sneg. Znatno manje padavina očekuje se na severu Srbije, a u većem delu Vojvodine očekuje se suvo.

Maksimalna temperatura biće u sredu oko 15°C, a u četvrtak u većini predela oko 10°C.

Tokom sledećeg petka i vikenda očekuje se suvo, a maksimalna temperatura biće u većini predela od 10 do 15°C.

Prema trenutnim prognozama, nema na vidiku da se i u nižim predelima očekuje značajnije zahlađenje sa snegom, a temperature će i dalje ostati iznad proseka za ovi doba godine.

01:36

BIĆEMO POD UTICAJEM VETRA KOJI ĆE DONETI PRAŠINU Meteorolog Todorović otkrio KAKVO VREME NAS ČEKA DO KRAJA FEBRUARA

(Espreso/Telegraf.rs/Đorđe Đurić/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.