TRI MALENE DEVOJČICE SA OCEM ŽIVE U TROŠNOJ KUĆI U ILANDŽI: Pomozimo ovim anđelima da dobiju NOVI DOM (FOTO)
Porodica Nikolić, Foto: Privatna arhiva

pomozimo ovoj porodici

TRI MALENE DEVOJČICE SA OCEM ŽIVE U TROŠNOJ KUĆI U ILANDŽI: Pomozimo ovim anđelima da dobiju NOVI DOM (FOTO)

Teško siromaštvo i velika muka snašli su porodicu Nikolić u Ilandži

Objavljeno:
Miloš Dojčinović

Teško siromaštvo i velika muka snašli su porodicu Nikolić u Ilandži. U vremenu kada većina ljudi ima osnovne uslove život, otac Denis sa svojim ćerkama Jelenom (11), Dajanom (9) i Teodorom (7) živi u trošnoj kući, čiji zidovi prete da će se svakoga trenutka urušiti.

A unutra kućice, ima se videti samo beda i očaj. Nikolići žive u samo dve prostorije sa zemljanim podom. Zidovi su napravljeni od slamke i blata, krov prokišnjava i na pojedinim mestima nema crepove. Nemaju kupatilo i vodu.

Porodica Nikolić

Slavko Radojčić, osnivač i predsednik Udruženja Ognjište, koji svoje slobodno vreme koristi kako bi hodočasnim pohodima i humanitarnim akcijama pomogao ljudima kojima je ta pomoć najpotrebnija, obišao je ovu porodicu u Ilandži.

Trošna kućica i zamagljeni prozori su prvi prizor koji smo Ana Stojanovic i ja ugledali. Ipak, ono što nam je zagrejalo srca jesu tri mala, vesela lica koja su nas ceo dan čekala na prozoru", započinje priču Slavko.

Porodica Nikolić

Na molbu njegove drugarice i saradnice Ane Stojanović koja ga je uputila na porodicu Nikolić, odneo je paketiće ovim devojčicama.

"Odneli smo im paketiće. I ne samo to već i mnogo garderobe, higijenskih sredstava, kao i ostalih potrepština koje su Ana i njeni prijatelji sakupili, a mi još dodali od naših donacija", objašnjava Slavko.

Kako kaže, uprkos teškoj nemaštini koja ih je zadesila, Nikolići i dalje imaju vedar duh, raduju se malim stvarima i nadaju se nekim boljim danima i životu.

"Iako žive u teškim uslovima, kućica odiše slogom i nekakvom veselošću. Jelena, Dajana i Teodora su se mnogo obradovale poklonima. Tata Denis, samohrani otac, brine o njima... radi po selu kad ga pozovu. Deca su dobri đaci, sve tri idu u školu", tvrdi Slavko Radojčić.

Porodica Nikolić

Najstarija ćerkica Jelena ima određenih zdravstvenih problema za koje tek treba da se utvrdi dijagnoza.

"Zvuči surovo, ali nažalost je tako. Nismo im ništa veliko obećali, ali smo im rekli da ih nećemo zaboraviti. Za sada će se snaći, imaju drva, nije hladno, nisu gladni. Nas čeka Hilandar pa je neki dogovor, da nakon toga, pokušamo da im bar malo sredimo uslove za život. Da sledeću zimu dočekaju spokojniji. U međuvremenu bi im trebao jedan mali stočić, manji frižider i par tanjira, šerpica, tiganja i escajg. Ukoliko neko želi da pokloni neka se javi Ani ili meni. Imaju struju. Nije urgentno, ali nije ni za duže čekanje", kaže Slavko.

Porodica Nikolić

Kako dodaje, njegovo udruženje "Ognjište" pratiće život ove porodice i svremena na vreme zvaće medije, kao i prijatelje preduzetnike i sve dobre ljude kako bi pokušali da naprave nešto veće za ove malene anđele.

Pomoć za Nikoliće

Nikolićima možete pomoći uplatom novca na žiro-račun:

340-11024157-94

Udruženje "Ognjište"

Svrha uplate: Za Nikoliće

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

01:23

ŠIROKO RASPROSTRANJENA BOLEST U NOVOM PAZARU: Pacijenti sa istim simptomima, ZNA IM SE STANJE! Infektolog: Može biti masovnije

(Espreso/Miloš Dojčinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.