HEROJ! SLAVKO RADOJČIĆ JE URADIO NEVEROVATNU STVAR ZA DECU OBOLELU OD RAKA: Ovakav čovek se JEDNOM RAĐA! (FOTO)
Donacija pedijatrijskom odeljenju Onkologije, Foto: Privatna arhiva/Slavko Radojčić

HUMANITARNI RAD

HEROJ! SLAVKO RADOJČIĆ JE URADIO NEVEROVATNU STVAR ZA DECU OBOLELU OD RAKA: Ovakav čovek se JEDNOM RAĐA! (FOTO)

Kako tvrdi Slavko Radojčić, vremena za predaha nema, te uveliko sprema nove humanitarne akcije

Objavljeno: 22:00h
Miloš Dojčinović

Slavko Radojčić, osnivač i predsednik Udruženja Ognjište, svoje slobodno vreme koristi kako bi hodočasnim pohodima i humanitarnim akcijama pomogao ljudima kojima je ta pomoć najpotrebnija. Sada je Slavko oprt poželeo da da svoju ličnu žrtvu, što je i učinio.

Slavko je juče sa svojim sinom otišao na pedijatrijsko odeljenje Onkologije i uručio im je donaciju u vidu infuzomata i prateće opreme, kao i pomoć u vidu ugradnje invertera za klimu.

"Iskreno, veoma sam ponosan na ovu akciju i na pomoć koju smo pružili. Uvek je lep osećaj kada pomogneš nekome, posebno onome ko ne može da ti uzvrati", rekao je Slavko za portal Espreso i dodao:

Slavko Radojčić
foto: Privatnaarhiva/Slavko Radojčić

"Srdačno smo dočekani, a najjači utisak na mene je ostavila mala Darija iz jednog malog sela na Goliji, koja je bila na kontroli onog dana kada sam išao da se dogovorim da pešačim za decu obolelu od raka, a i juče je bila prisutna kada smo isporučili robu."

Slavko Radojčić
foto: Privatnaarhiva/Slavko Radojčić

Kako tvrdi Slavko Radojčić, vremena za predaha nema, te uveliko sprema nove humanitarne akcije.

"Samo da napomenem da je u toku akcija za manastirski dom Sveta Petka izvorska, a nakon toga mi je u planu i akcija pomoći Crkvenoj kuhinji u Beogradu", kaže Slavko.

Slavko Radojčić
foto: Privatnaarhiva/Slavko Radojčić

Podsetimo, 23. maja, Slavko je peške krenuo iz Omoljice ka Sokobanji, a sve u cilju prikupljanja novčanih sredstava za dečje odeljenje Instituta za onkologiju i radiologiju u Beogradu. U ovoj akciji imao je podršku mnogih ljudi, a među njima i od Patrijarha Porfirija.

"Na put dugačak 250 kilometara pošao sam sa ciljem da pomognem i prikupim novac za potrebe pedijatrijskog odeljenja Onkologije u Beogradu. Nakon pešačenja i uz još par aktivnosti u sklopu akcije (humanitarni dan u frizerskom salonu NN i pešačenja mog sina Dušana koji ima osam godina), sakupio sam 830 hiljada dinara. U dogovoru sa načelnicom i glavnom sestrom od tog novca već je kupljen i postavljen klima uređaj, a u toku je nabavka tri infuzomata i opreme koja ide uz njih. Nadam se da će u narednih nekoliko dana i to biti isporučeno. Za ovo hodočašće sam imao blagoslov Njegove svetosti patrijarha Porfirija i svesrdnu pomoć Vikarnog Episkopa Petra. Imao sam dva noćenja u manastirima, prvo u manastiru Koporin, a onda u manastiru Sveta Petka u selu Izvor kod Paraćina" , izjavio je tada Slavko Radojčić.

1 / 8 Foto: Privatna arhiva/Slavko Radojčić

Kako je potvrdio, ovo pešačenje nije bilo obično, jer je nakon 180 kilometara imao uspon na planinu Rtanj, na 1565 metara nadmorske visine pre cilja i silaska u Sokobanju.

Inače, Slavko Radojčić učestvovao je u brojnim humanitarnim akcijama, a jedna od njih je i akcija pomoći porodici Nemet iz Novog Miloševa koja je osam godina živela u porodičnoj kući bez električne energije.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva/Slavko RAdojčić

Svako ko je human i ima želju da pomogne, bilo finansijski ili nekim fizičkim radom, dobrodošao je u udruženje "Ognjište".

"Udruženje funkcioniše volonterski. Svako ko je voljan pomoći je dobrodošao. Bilo finansijski, bilo nekim fizičkim radom ili pak savetom. Svi mi koji smo srž Udruženja i koji smo aktivni, stalno smo zapošljena lica. Konkretno ja radim u Rafineriji Pančevo već 27 godina. Tako da svoje slobodno vreme koristimo kako bi nekome pomogli, bez ikakve lične materijalne koristi" , izjavio je ranije za portal Espreso Slavko Radojčić.

Bonus video:

00:15

DA LI ZNATE DA U SRBIJI MOŽETE DONIRATI REPRODUKTIVNI MATERIJAL? Banka ćelija je otvorena pre 2 godine, ovo su uslovi za donaciju!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.