NEMA NOVCA DA JEDE, A NI ZA TERAPIJE: Vesna nema noge i boluje od raka i SVE JE GORE! Sama NE MOŽE NIKAKO!
Pomoć za Vesnu Stojković, Foto: Privatna arhiva

POMOZIMO

NEMA NOVCA DA JEDE, A NI ZA TERAPIJE: Vesna nema noge i boluje od raka i SVE JE GORE! Sama NE MOŽE NIKAKO!

Apel Vesne Stojković iz Vranja moraju svi da čuju

Objavljeno:

Vesna Stojković iz Vranja teško je povređena tokom bombardovanja. Želela je da zaštiti svoju ćerku od bombe i tom prilikom zadobila teške povrede.

Prisustvo gelera u telu i razvoj autoimunih bolesti doveli su do toga da su joj amputirane obe noge. Živi sama na 5. spratu zgrade koja nema lift. Kreće se samo uz pomoć invalidskih kolica i povremeno uz pomoć proteza za noge koje joj zbog gubljenja težine sve manje pristaju.

Vesna Stojković
Vesna Stojkovićfoto: Prinstcreen/youtube/ Prakticna zena

Vesnina sudbina je dokaz da nesreća ne dolazi sama. U međuvremenu je dobila najtežu dijagnozu do sada - rak debelog creva. Bolest uzima maha, a ona nema nikog.

Njenu situaciju otežava to što sa petog sprata ne može da se spusti sama. Potrebna joj je pomoć drugog lica jer život u četiri zida nije dostojan čoveka. Bolest joj je dodatno uticala na jednjak pa ona ne može da jede, sve teže govori i gubi nadu. Mora da prima terapije i Nišu, ali do Niša ne može da stigne.

Sredstava da plati nekog ko će joj pomagati, spuštati je stepenicama, voditi na biološke terapije jednom nedeljno - NEMA. Kako kaže, jedini spas vidi u tome da svoj stan da nekome u zamenu za neki prizemni i pristojan objekat iz kog će moći da se kreće sama.

Vesna Stojković
Vesna Stojkovićfoto: Privatna arhiva

"Šta će mi ovoliki stan? Ništa mi ne vredi kada sam bolesna, nemoćna i gladna. Od moje invalidske penzije od 18.000 dinara se jedva skrpim da kupim da jedem, a tek da platim terapije ili nekog da mi pomogne", apeluje Vesna.

Mnogo je smršala, pa joj i veštačke proteze sve manje odgovaraju. Za nove je procedura jako komplikovana. Zahteva da Vesna putuje do klinike u Kragujevcu gde bi joj uzeli mere i napravili druge, a situacija joj ni to ne dozvoljava.

Svi koji žele da pomognu Vesni mogu uplatiti novac na ovaj broj računa:

Račun za donacije: 160-6000000805434-17

Primalac: Vesna Stojković, Vranje

Devizni: RS35160600000083522578

Bonus video:

01:38

ŽELIM SAMO DA STANEM NA NOGE I PROŠETAM SVOJOM GRAČANICOM Zbog naizgled bezazlene povrede Dragana 10 godina PRIKOVANA ZA KREVET

(Espreso / Jovana Nedeljković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.