"SAMO DA PROŠETAM UNUČE, BEZ PROTEZA SAM NEMOĆNA": Vesna živi BEZ OBE NOGE i njen vapaj moraju SVI DA ČUJU!
Vesna Stojković, Foto: Privatna arhiva

POMOZIMO VESNI

"SAMO DA PROŠETAM UNUČE, BEZ PROTEZA SAM NEMOĆNA": Vesna živi BEZ OBE NOGE i njen vapaj moraju SVI DA ČUJU!

Vesna je ovoj borbi praktično sama i hitno joj je potrebna pomoć dobrih ljudi

Objavljeno:

Vesna Stojković iz Vranja je 1999. godine. u želji da zaštiti svoje dete povredila obe noge. Tada kreće njena borba.

Posledice ranjavanja dovele su do toga da joj obe noge budu amputirane, pa Vesna od 2019. godine živi bez oba donja ekstremiteta.

Pored toga, ona boluje od autoimunih bolesti vaskulitis i ulcerozni kolitis, a dijgnostikovan joj je i tumor debelog creva. Terapije koje su joj neophodne prima u Nišu, ali putovanje joj otežava to što ne može samostalno da se kreće.

Vesna je ovoj borbi praktično sama - muž je ostavio, majka joj je pre dve godine umrla, a ćerka se udala i nema vremena i sredstava da je češće obilazi, pa ova žena zavisi samo od sebe, ali to je sve teže, posebno jer ne može da se kreće.

Vesna Stojković
Vesna Stojkovićfoto: Privatna arhiva

Vesni su potrebne proteze za noge, koje nisu nimalo jeftine. Proteze koje je dobila od Fonda za zdravstveno osiguranje nisu mnogo pomogle pa je bila prinuđena da obezbedi nove za koje se mere uzimaju duže vreme, pa ona mora da bude smeštena određeno vreme u blizini jer Klinika nema stacionar. Novac za smeštaj nema.

Iz klinike su joj omogućili da joj na nedelju dana uzimaju mere, pa će ona putovati iz Vranja do Kragujevca svake nedelje, ali joj treba novac za put.

Put u oba pravca košta 10.000 dinara, a ona će morati da odlazi barem 2 meseca, što je minimun 80.000 dinara.

Samo da mogu da prošetam unuče, ništa mi više ne treba. Preteško je, ne mogu više ni da molim, a ne mogu ništa ni sama", rekla je Vesna za Espreso.

Svi koji žele da pomognu Vesni da prikupi novac za put do Kragujevca gde će joj napraviti nove proteze možete uplatiti novac na ovaj broj računa, s obzirom na to da drugi način pokrivanja tih troškova ne postoji.

Račun za donacije: 160-6000000805434-17

Primalac: Vesna Stojković, Vranje

Devizni: RS35160600000083522578

Bonus video:

08:22

POMAGAO UGROŽENIMA NA KOSMETU, A TOKOM KORONE BESPLATNO PREVOZIO MEDICINARE: Taksisti i heroju - Branku, sada treba NAŠA POMOĆ

(Espreso / Jovana Nedeljković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.