MUKE MAJKA JELENE IZ ČAČKA NE POZNAJU GRANICE: Živi sa četvoro dece u PODRUMU, ali tu nije kraj njihovoj NESREĆI
Porodica MIhajlović, Foto: RINA

TUGA

MUKE MAJKA JELENE IZ ČAČKA NE POZNAJU GRANICE: Živi sa četvoro dece u PODRUMU, ali tu nije kraj njihovoj NESREĆI

Majka sa 4 deteta živi u podrumu, spava na podu, jer u krevetu nema mesta

Objavljeno:

Svaka majka nosi teret na leđima brinući o deci koju je rodila, ali teret Jelene Mijailović iz Čačka veći je od većine drugih. Ona je samohrana majka tri devojčice i jednog dečaka, a jedina njihova adresa je već godinama unazad memljiv podrum jedne zgrade u centru grada.

Ipak, ova hrabra majka nikom se nije žalila, vredno radi u nadnici od proleća do jeseni i trudi se koliko može da svojoj deci obezbedi da ne idu gladni i bosi. Od primanja koje dobijaju od Centra za socijalni rad plaća kiriju i račune.

"Nisam nikog zvala, slučajno se za moju muku čulo. Iskreno bilo me i je sramota, a sa druge strane niko nije dužan mojoj deci da pomaže, ja sam ih za sebe rodila i borim se za njih. Ali, videli su koliko se mučimo mnogi ljudi, pa su eto rekli i novinarima, kako bi nam neko možda i pomogao. Sada jeste baš teško, jer do marta nema radova u nadnici a mi od toga živimo, priča kroz suze Jelena za RINU.

Pre više od pet godina ostala je bez muža koji je umro u 33. godini i od tad se kao lavica bori sama, jedna devojčica oca nije ni upamtila jer je imala samo dva meseca kad je on umro.

U dvadesetak kvadrata podruma smestilo se mnogo tuge, ali i sreće što imaju jedni druge. Jelena kaže da su deca dobra i nemaju velike prohtove, razumeju kad mama kaže da se nema, ali majka borac se trudi da ima, da im pruži bar ono osnovno. U školi su redovni i dobri đaci, čisti, vaspitani i uredni i to je Jelenina najveća nagrada.

"Najstarija ćerka spava sa bratom u jednom krevetu, druge dve devojčice na drugom, a ja spavam na podu. Ne želim da im smetam, da se guramo, nek se deca malo raskomote. Kad jedno uči, mi ćutimo, kad je lepo vreme onda izađemo napolje", ponovo kroz plač priča ova namučena majka.

Radeći godinama u nadnici i sama Jelena je obolela, bila je u bolnici ali je na svoj lični zahtev izašla jer nije mogla decu da ostavi samu.

"Oni preko dana mogu sami, tu je i komšinica koja ih obiđe i pričuva, ali preko noći ne smem da ih ostavim. Zato sam izašla. Samo mi je cilj da ih vidim da su odrasli, da su svoji ljudi da znam da sam ih izvela na put, sve ostalo nije važno. Boriću se i rukama i nogama da im pružim koliko mogu", kaže ona.

Svi koji žele da pomognu porodici Mijailović iz Čačka, mogu to učiniti na broj +381612056417.

Bonus video:

01:23

ŠIROKO RASPROSTRANJENA BOLEST U NOVOM PAZARU: Pacijenti sa istim simptomima, ZNA IM SE STANJE! Infektolog: Može biti masovnije

(Espreso/RINA/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.