VESNA JEDVA PRIČA, NE MOŽE DA JEDE I NE IZLAZI NAPOLJE JER NEMA NOGE, A TEŠKA BOLEST UZIMA MAHA: Ustani Srbijo!
Vesna Stojković, Foto: Privatna arhiva

ne može sama

VESNA JEDVA PRIČA, NE MOŽE DA JEDE I NE IZLAZI NAPOLJE JER NEMA NOGE, A TEŠKA BOLEST UZIMA MAHA: Ustani Srbijo!

Terapiju nije primila 2 meseca, a skoro toliko nije ni izlazila iz stana

Objavljeno:

"Bolest je napala jednjak. Ne mogu da jedem, jedva pričam i gušim se, da mogu barem da idem na biološku terapiju, to mi je jedina nada".

Ovim rečima ispovest usporeno i promuklim glasom počinje Vesna Stojković iz Vranja koja boluje od podmukle bolesti - raka debelog creva. Za tešku dijagnozu prepisana joj je biološka terapija koju bi trebala da prima svake nedelje u Nišu, ali ne zna kako. Život joj dodatno otežava to što je bez oba donja ektremiteta, a život u kolicima gotovo je nemoguć kada živiš na šestom spratu.

Terapiju nije primila 2 meseca, a skoro toliko nije ni izlazila iz stana.

Život je nimalo nije mazio. Velika nesreća zadesila je 1999. godine kada je dobila povrede od bombe. Želela je samo da zaštiti svoju ćerku.

Vesna Stojković
Vesna Stojkovićfoto: Privatna arhiva

Posledice ranjavanja dovele su do toga da joj obe noge budu amputirane, pa Vesna od 2019. godine živi bez oba donja ekstremiteta.

Pored toga, ona boluje od autoimunih bolesti vaskulitis i ulcerozni kolitis koji su joj napali jednjak.

"Lekari su mi rekli da posle jednjaka, bolest napada kosti. Ne može da se leči, ali može da se uspori. A kako da se lečim kad ne mogu ni da se krećem? Šta će mi ovoliki stan? Dala bih i stan, samo da imam jednu sobu u prizemlju gde ne moram da zavisim ni od koga i da mogu sama da se krećem. Odavde ne mogu da mrdnem, neko mora da me nosi, a ja nemam nikoga. Ćerka ne može da me nosi sama, donese mi lekove i hranu. Platila bih nekog i da mi pomaže oko spuštanja i penjanja stepenicama, ali nemam novca", govori Vesna.

Vesna Stojković
Vesna Stojkovićfoto: Privatna arhiva

Vesna bi život olakšale proteze, ali procedura oko uzimanja mera za iste je jako komplikovana. Trebala bi da jednom nedeljno putuje u Kragujevac gde će joj uzimati mere u nekoliko navrata.

Tako da je Vesni, osim pomoći oko odlaska na biološke terapije, potreban novac i za put do Kragujevca.

Svi koji žele da pomognu Vesni da prikupi novac za put do Kragujevca gde će joj napraviti nove proteze možete uplatiti novac na ovaj broj računa, s obzirom na to da drugi način pokrivanja tih troškova ne postoji.

Račun za donacije: 160-6000000805434-17

Primalac: Vesna Stojković, Vranje

Devizni: RS35160600000083522578

Bonus video:

02:46

ZORICA ŽIVI SA 24.000 DINARA BEZ NOGE I DELA PLUĆNOG KRILA! Uprkos teškom životu, stalno je nasmejana i moli za malo hrane i drva

(Espreso / Jovana Nedeljković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.