SRBIJA PARALISANA ZBOG SNEGA, OVAKO NIJE BILO GODINAMA: Putevi jedva prohodni, saobraćaj otežan (VIDEO)
Sneg, Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd

stigla zima

SRBIJA PARALISANA ZBOG SNEGA, OVAKO NIJE BILO GODINAMA: Putevi jedva prohodni, saobraćaj otežan (VIDEO)

Službe za pomoć na putevima uveliko otklanjaju sneg i pomažu građanima u saobraćaju

Objavljeno:

Danas je u većem delu Srbije padao sneg, a u mestima poput Valjeva, Šapca, Gornjeg Milanovca, Malog Požarevca i u drugim delovima na jugozapadu, jugu i zapadu Srbije, vejavica otežava saobraćaj.

Službe za pomoć na putevima uveliko otklanjaju sneg i pomažu građanima u saobraćaju.

Vejavica i kod Valjeva.

Takođe, situacija nije sjajna ni na auto-putu Miloš Veliki kod Čačka, gde je smanjena vidljivost pa se savetuje da vozači prilagode vožnju uslovima na putu.

Saobraćajnice i u Požarevcu pogođene su padavinama.

Oglasio se i AMSS

Na putevima ovog područja vozače očekuju pravi zimski uslovi vožnje koji donose otežanu vožnju sa mogućim povremeno kraćim zastojima uz obaveznu upotrebu zimskih guma, ali i lanaca na pojedinim deonicama.

Prema informacijama zimske službe JP Putevi Srbije zbog snega, leda i snežnih nanosa uvedena je zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima na pojedini putevima II i III prioriteta u planinskim predelima. Ukoliko je putovanje neodložno, preporučujemo puteve (I i II A reda) koji spadaju u prvi prioritet čišćenja i održavanja u zimski uslovima.

Zimska "idila" nije zaobišla ni Beograđane

Sneg konkretnijeg intenziteta je počeo da pada na teritoriji Beograda.

Jedan autobus na liniji 89 proklizao je u Ulici Ratka Mitrovića na Čukarici i oštetio nekoliko vozila, objavljeno je na stranici "Moj Beograd"

Nanosi otežavaju kretanje, pa je primetan veći broj vozila na putevima kod Kumodraža.. Zimska služba je zapela u koloni, pokušali su da očistem ali zbog velikog broja autobusa sve stoji.

Slična situacija se dogodila i u Mirijevu, gde je ulica Vitezova Karađorđeve Zvezde blokirana, sprečavajući normalan protok saobraćaja.

Uz to, čak šest autobusa je blokirano na okretnici na Lešću, što dodatno otežava situaciju.

UPOZORENJA RHMZ ZA VIKEND PRED NAMA

Prethodno je RHMZ objavio da se sutra na severu ujutro razvedravanje, ponegde uz umeren mraz, a tokom dana pretežno sunčano. U ostalim krajevima oblačno, na jugozapadu, jugu i istoku sa snegom uz formiranje, a na visokim planinama povećanje visine snežnog pokrivača.

Na jugu i jugoistoku Srbije očekuje se 5 do 10 cm, lokalno i oko 15 cm, a na planinama do 30 cm snega.

Posle podne i uveče prestanak padavina.

Jutarnja temperatura od -5 na severu do +1 °S na istoku, najviša od -1 na jugu do +3 °S na severu. U toku noći suvo uz delimično razvedravanje.

U nedelju (21.01.) suvo sa dužim sunčanim intervalima ali hladno vreme.

JUTARNJI MRAZ

Jutarnji mraz će na severu i zapadu Srbije biti najizraženiji u nedelju i ponedeljak (21. i 22. januara), kada se očekuju minimalne temperature ispod -5 °S. Na jugu i istoku zemlje mraz će biti najjači u ponedeljak i utorak (22. i 23. januara), kada su prognozirane minimalne temperature od -10 do -5 °S, lokalno i niže.

Bonus video:

10:31

LEDENI TALAS ILI OBIČNA ZIMA? Poznati meteorolog o VREMENU PRED NAMA: Očekujte NOVE SNEŽNE PADAVINE!

(Espreso/Kurir/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.