ČUDO U OVOM SRPSKOM GRADU! Danas je izmereno čak 20 STEPENI u ovom mestu
Odmor, Foto: Petar Aleksić

lepo vreme

ČUDO U OVOM SRPSKOM GRADU! Danas je izmereno čak 20 STEPENI u ovom mestu

U Srbiji je danas bilo osetno toplije vreme uz umereni i jak južni i južnozapadni vetar

Objavljeno:

Kao što su meteorolozi ranije i najavili, u Srbiji je danas bilo osetno toplije vreme uz umereni i jak južni i južnozapadni vetar. Danas je bio definitivno najtopliji dan u novoj 2024. godini, a titulu najtoplijeg grada ubedljivo je odnela Loznica, u kojoj je izmeren čak 20 stepen!

Kako su naveli iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), jutarnja temperatura iznosila je ovog četvrtka od pet do 10 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna billa je od 15 do čak 20 u Loznici!

Od sutra zahlađenje

Podsetimo, u petak se očekuje naglo zahlađenje uz prelazak kiše u sneg, pre podne u Vojvodini i zapadnoj Srbiji uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača, a u drugom delu dana i u ostalim predelima. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar.

U subotu na severu Srbije razvedravanje, a u ostalim krajevima oblačno sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača. Vetar će biti u slablјenju.

U nedelјu suvo sa dužim sunčanim intervalima ali hladno vreme.

U Banatu, Pomoravlju, jugozapadnoj i jugoistočnoj Srbiji, kao i na prostoru Kosova i Metohije upaljen je žuti meteo alarm zbog jakog vetra. Žuti meteo alarm znači da vreme može biti opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Bonus video:

04:10

ZAMRZNUTE BRAVE, STAKLA, NEZAGREJAN MOTOR... Kurir saznaje KAKO da svom četvorotočkašu olakšate rad tokom niskih TEMPERATURA

(Espreso/Blic/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.