PONOVO SE VRATILO PROLEĆNO VREME: Evo kolika će danas biti najviša temperatura
Foto: Beta / Emil Vas

rhmz

PONOVO SE VRATILO PROLEĆNO VREME: Evo kolika će danas biti najviša temperatura

I u Beogradu se danas očekuje osetno toplije uz umeren i jak južni i jugozapadni vetar koji će oslabiti popodne

Objavljeno: 11:06h

U Srbiji se danas očekuje osetno toplije vreme uz umereni i jak južni i južnozapadni vetar koji će imati i olujne udare na jugu Banata, u donjem Podunavlju i u planinama, objavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vreme će biti promenljivo - mestimično s kratkotrajnom kišom ili pljuskovima. U istočnoj Srbiji se ujutro i pre podne očekuje kiša koja će se zbog niske temperature lediti pri tlu.

Jutarnja temperatura iznosiće od pet do 10 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od 15 do 20, dok će na istoku zemlje ujutro biti od minus tri do minus jedan, a najviša dnevna od dva do šest stepeni.

I u Beogradu se danas očekuje osetno toplije uz umeren i jak južni i jugozapadni vetar koji će oslabiti popodne.

šetnja, Jesen, Novi Sad, grad, Hladno vreme
foto: Beta Dragan Gojić

Tokom dana se očekuje promenljivo vreme, u pojedinim delovima grada s kratkotrajnom kišom ili pljuskom. Jutarnja temperatura oko osam, najviša dnevna oko 18 stepeni.

Kiša koja se se ledi pri tlu očekuje se noćas i u četvrtak ujutro (18.01.) i pre podne na širem područu u istočnoj Srbiji.

U petak se očekuje zahlađenje uz prelazak kiše u sneg, pre podne u Vojvodini i zapadnoj Srbiji gde se očekuje i stvaranje tanjeg snežnog pokrivača, popodne i u centralnim, a krajem dana i noću i u ostalim predelima Srbije uz prestanak padavina na severu. Duvaće umeren do jak severni i severozapadni vetar.

RHMZ, Srbija, Upozorenje, Nevreme, Padavine, Kiša
foto: Stefan Stojanović

U subotu na severu Srbije razvedravanje. U ostalim krajevima oblačno sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača. Pre podne se prestanak snega očekuje u zapadnim i centralnim, a uveče i noću i u ostalim predelima Srbije.

U nedelju ujutro se očekuje slab mraz, tokom dana pretežno sunčano, na jugu uz malu oblačnost, ali hladno vreme.

Početkom sledeće sedmice uglavnom suvo i toplije.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 18. januar: Očekuje se nastavak nepovoljne biometeorološke situacije. Poseban oprez savetuje se kardio i cerebrovaskularnim bolesnicima i osobama sa psihičkim tegobama. Meteoropate mogu osetiti nervozu, glavobolju i bolove u kostima.

Bonus video:

03:30

ZAR OPET?! SKIDAJTE JAKNE, STIŽE NAM TOPLO VREME! Meteorolog Todorović šokirao prognozom za decembar: EVO KADA ĆE PASTI PRVI SNEG

(Espreso/Beta/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.