"OTIŠLA BIH MLADA U INVALIDSKU PENZIJU DA SE SA 42 GODINE NISAM..." Mirjana nije imala ni simptome
Mirjana Lapčević, Foto: Prva TV Printscreen

ISPOVEST

"OTIŠLA BIH MLADA U INVALIDSKU PENZIJU DA SE SA 42 GODINE NISAM..." Mirjana nije imala ni simptome

Mirjana nije imala tegobe, bila je vrlo aktivni sportista

Objavljeno:

"Da se sa 42 godine nisam uključila u kliničku studiju i dobila lek za reumu, otišla bih mlada u invalidsku penziju", ovo je priča doktorke Mirjane Lapčević i predsednice Udruženja obolelih od reumatskih bolesti Srbije. Bolest, pre same pojave simptoma, godinama može biti prisutna u našem telu, a onda neki okidači "preliju čašu". U njenom slučaju su to bili virusna prehlada i akumulirani stres. I tako već 25 godina živi sa dijagnozom reumatoidnog artritisa.

"Artritis je autoimuno oboljenje. Zahvata zglobove, ali pošto se radi o sistemskom oboljenju, može da zahvati i druge organe, kao što su oči, bubrezi, srce, pluća... Vrlo je ozbiljan jer je sistemski i nikad ne znamo kada će ići dalje. Mislite da držite bolest pod kontrolom i samo se jedno jutro probudite i osećate se užasno loše. Zato što ste prethodnih dana radili više nego što smete za svoju bolest, jer težak fizički napor može dovesti bolest u pogoršanje. Stresovi takođe mogu pogoršati bolest. Noćni rad nikako ne odgovara obolelima od artritisa", objašnjava Mirjana.

Artritis
Artritisfoto: Profimedia

Mirjana nije imala tegobe, bila je vrlo aktivni sportista. Takođe, pacijentkinja je pomenula i delotvoran lek, zahvaljujući kom bolest drži pod kontrolom...

Bonus video:

01:48

ZBOG ČEGA PENZIONERI I DALJE RADE I TO NAJTEŽE POSLOVE?

(Espreso / TV Prva / A.B/ Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.