KAŽU DA JE NORVEŠKA PROGNOZA NAJPRECIZNIJA: Evo kakvo vreme najavljuju ZA SRBIJU!
Sneg, Foto: Nenad Kostić

vremenska prognoza

KAŽU DA JE NORVEŠKA PROGNOZA NAJPRECIZNIJA: Evo kakvo vreme najavljuju ZA SRBIJU!

Kako navode u svojoj prognozi, u toku sledeće nedelje imaćemo novu turu snega, a među gradovima koji bi mogli da dožive pravu zimsku idilu navodi se i Beograd

Objavljeno:

Prethodne dane u Srbiji obeležile su prave zimske temperature - ledeni dani su okovali celu zemlju, bilo je snega i leda, a srpski meteorolozi najavili su u toku sledeće nedelje veliki vremenski obrt. Da li se sa njima slažu i kolege iz Norveške?

Norveški meteo servis Yr.no smatra se jednim od najpouzdanijih kada je u pitanju vremenska prognoza, a sada su objavili novu za našu zemlju i evo koliko se ona slaže sa procenama Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ).

Kako navode u svojoj prognozi, u toku sledeće nedelje imaćemo novu turu snega, a među gradovima koji bi mogli da dožive pravu zimsku idilu navodi se i Beograd.

Norveška vremenska prognoza za Srbiju po gradovima

Pogledajte kakve se temperature i vremenske prilike predviđa norveška vremenska prognoza u našoj zemlji.

Vremenska
foto: YR.NO / SCREENSHOT

Sneg bi prema njihovim najavama u Beogradu mogao pasti u utorak i sredu. Ipak, to nije najveći šok koji nas čeka. U sredu bi se Beograd mogao probuditi u minusu, tačnije, očekuje se -5, dok bi samo dan kasnije, temperature drastično skočile, pa Beograđane očekuje prolećnih +13 stepeni, stoji u prognozi na ovom sajtu.

RHMZ je danas izdao upozorenje za Srbiju, više o tome u posebnoj vesti.

Vranje:

vremenska
foto: YR.NO / SCREENSHOT

Užice:

vremenska
foto: YR.NO / SCREENSHOT

Priština:

vremenska
foto: YR.NO / SCREENSHOT

Novi Sad:

vremenska
foto: YR.NO / SCREENSHOT

Za gradove Kraljevo i Niš pogledajte ovde.

Vremenska prognoza RHMZ za naredne dane

Prema prognozi RHMZ za narednih sedam dana, za vikend se očekuje suvo vreme, sa sunčanim intervalima, uz jutarnji i prepodnevni mraz i manji porast dnevnih temperatura.

Samo će se još u subotu niska oblačnost mestimično zadržavati duže tokom dana, sa većom verovatnoćom na jugu Banata, u zapadnoj i centralnoj Srbiji, oblasti Homolja i Pomoravlja, kao i na jugoistoku zemlje.

Početkom naredne sedmice očekuje se slabljenje jutarnjeg mraza uz dnevne temperature od 3 do 8 stepeni.

U ponedeljak će doći do prolaznog naoblačenja sa kišom u brdsko-planinskim predelima, a ujutro ponegde i u nizijama sa susnežicom i snegom. U utorak suvo.

Od srede do kraja perioda doći će do jačanja jugozapadnog vetra i naglog porasta temperature, a kiša će ponovo padati od četvrtka.

Zaratili srpski meteorolozi, dvojicu ispitala policija, više o tome u našim tekstovima.

Bonus video:

00:34

PRVI SNEG ZAVIO SRBIJU U CRNO! Za 24 sata desilo se 15 saobraćajnih nesreća: Troje ljudi izgubilo život, NIZALI SE LANČANI SUDARI

(Espreso/Blic/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.