SRPKINJA NASELA NA PREVARU, JEDAN KLIK JE BIO DOVOLJAN: Ostavila je svoje podatke...
Foto: Profimedia

NE NASEDAJTE

SRPKINJA NASELA NA PREVARU, JEDAN KLIK JE BIO DOVOLJAN: Ostavila je svoje podatke...

Veliki broj građana Srbije, prethodnih dana, dobija SMS poruku u ime "Pošte", a u vezi sa preuzimanjem pošiljke. Od njih se traži da potvrde adresu za prijem, a istina je da se radi o još jednom pokušaju prevare.

Objavljeno:

Jedna Srpkinja nasela je na ovu prevaru, te je tim povodom na društvenim mrežama dala upozorenje.

Njen poruka objavljena je na Instagram stranici moj_beo_grad_.

- Dobar dan, danas treba da mi stigne paket i kakva slučajnost stigne mi ova poruka. Naravno, ja glupa odem na link jer se stalno dešava da mi greše adresu, popunim sve podatke i podatke moje kartice se su mi tražili da mi naplate neki naknadni iznos. Hvala Bogu nisu prihvatili jer je dina kartica, ali svakako da se ne zezne neko kao ja. Prevara je u pitanju kada sam se malo raspitala - navodi se u objavi.

Poruka, Prevara
foto: Printscreen/Instagram/Mojbeograd

I iz "Pošte Srbije" napomenuli su da građani obrate pažnju na broj sa kojeg je poslata poruka. Istakli su da su već neko vreme na udaru prevaranata koji, koristeći logo i ime firme, pokušavaju da dođu do brojeva kartica i sigurnosnih kodova kako bi im oteli novac.

Poruka, Prevara
foto: Printscreen/Instagram/Mojbeograd

- Deset godina imamo konstantno talas organizovanih prevara putem pošiljki i uglavnom iza njih stoji isti tim ljudi. Recimo, jedna od prevara je kada neko pozove iz nekog kol centra i ponudi vam da budete srećni dobitnik besplatnog poznatog proizvoda i jedino što treba da uradite je da pokrijete troškove slanja tog proizvoda iz Slovenije, što košta 10 evra. U pitanju su uvek poznati proizvodi čija je cena osetno veća, a na kraju ono što dobijete je takav proizvod ali falsifikat - ukazao je za RTS Nenad Bumbić iz Zaštite potrošača.

Upućeni savetuju da SMS poruke koje stignu, građani obrišu ili blokiraju i da nipošto ne unose podatke sa kartice i sigurnosne kodove na link koji je u poruci.

Bonus video:

04:15

OPREZ! KUPCI STANOVA SVE VIŠE ŽRTVE PREVARA! Advokat: Najveći rizik nose stanovi u izgradnji, A ZAŠTITA JE MOGUĆA NA OVAJ NAČIN

(Espreso/Kurir/Aleksandra Kocić/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.