TOŠIĆI IZ VELIKOG GRADA PREŠLI NA SELO: Anita i Uroš imaju DEVETORO ZLATNE DECE, a imena su im POSVEĆENA SVECIMA
Tošići, Foto: Sajt grada Užica/ RINA

žive u čuvenom selu

TOŠIĆI IZ VELIKOG GRADA PREŠLI NA SELO: Anita i Uroš imaju DEVETORO ZLATNE DECE, a imena su im POSVEĆENA SVECIMA

Tošići su se obradovali i gradonačelnici Užica dr Jeleni Raković Radivojević, koja ih je posetila i uručila im božićne poklone

Objavljeno:

Damjan, Kozma, Milica, Kasijana, Urošica, Maksim, Sofija, Nektarije, Emilija, devetoro Tošića od majke Anite i oca Uroša. Ova jedanaestočlana porodica živi u Kremnima, gde se ovih dana svi zajedno raduju praznicima. Iz velikog grada preselili su se na selo i zbog te odluke nikada se nisu pokajali.

Često smo putujući ka Republici Srpskoj prolazili kroz Kremna i svidela nam se priroda i ovo selo, 2016. godine ukazala se prilika da kupimo vikendicu i posle nekoliko provedenih raspusta ovde krajem 2019. godine smo se preselili skroz u Kremna i ne vraćamo se”, kaže Uroš Tošić.

Veoma su se obradovali i gradonačelnici Užica dr Jeleni Raković Radivojević, koja ih je posetila i uručila im božićne poklone.

Tošići
Tošićifoto: Sajt grada Užica/ RINA

„Drago nam je što je došla ovde kod nas u Kremna i mogu da potvrdim ono što je rekla, da je porodica stub društva i ćelija države, a što je ćelija zdravija država je zdravija. Lepo je ovo što grad radi na natalitetu i mislim da je to prioritet trenutno srpskog naroda s obzirom na da nas ima sve manje i manje”, kazao je on.

Gradonačelnica je prilikom posete Tošićima istakla da su najveće bogatstvo Užica zapravo ljudi koji žive u njemu, a naročito porodice poput porodice Tošić koji su se odlučili da imaju devetoi dece. Ona je dodala da će podsticaji za ovakve roditelji u narednim godinama biti još veći.

I ove godine uvećali smo iznose nakanada za novorođene bebe i njihove majke pa tako od 1. januara naknada za svako rođeno dete iznosi 20 hiljada dinara, naknada za majke trećeg i svakog sledećeg deteta 65 hiljada dinara, a naknada za nezaposlene majke trećeg i svakog narednog deteta 65 hiljada dinara. To praktično znači da majka trećeg i svakog sledećeg deteta dobija 85 hiljada dinara, a ako je nezaposlena i dodatnih 65 što je ukupno 150 hiljada dinara, dodala je gradonačelnica.

Bonus video:

11:45

SRBIJO POMOZI! Porodica Gaćeše dobila ČETVORKE, ali ih je čekala UŽASNA vest: 3 ćerke su im bolesne, OVAKO MOŽETE DA IM POMOGNETE

(Espreso/ RINA/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.