DRAGANA IMA 33 GODINE, A RODILA JE SEDMORO DECE: Porodici se ove zime OSMEHNULA SREĆA, dobijaju i TOPLI DOM (FOTO)
Porodica Bešanski, Foto: RINA

prelepo

DRAGANA IMA 33 GODINE, A RODILA JE SEDMORO DECE: Porodici se ove zime OSMEHNULA SREĆA, dobijaju i TOPLI DOM (FOTO)

Porodica Bešanski konačno će imati obnovljen dom. U ovoj porodici ima sedmoro dece

Objavljeno: 19:05h

Devetočlanoj porodici Bešanski iz dragačevskog sela Dučalovići (Lučani) ova zima ostaće zauvek u sećanju, ali onom najlepšem. Dragana (33) je majka sedmoro dece, najstarija Marija ima 10 godina, dok najmlađa beba ima samo tri meseca. Suprug je glava porodice i teško radi kako bi im obezbedio sve što im je potrebno, ali ipak to nije bilo dovoljno da srede kuću pa su do sada živeli u jako teškim uslovima. Međutim, zahvaljući donaciji Fondacije "Humana srca" njihov dom će biti obnovljen.

- Najveći problem nam je bila vlaga. Zidovi su bili skoro crni, pa smo se plašili i za zdravlje naše dece. Presrećni smo što su ovi dobri ljudi prepoznali našu muku i odlučili da nam pomognu. Hvala je malo šta možemo da kažemo za sve, a bićemo im zahvalni do kraja života, rekla je Dragana za RINU.

Kuća porodice Bešanski
Kuća porodice Bešanskifoto: RINA

Početak radova na adaptaciji doma porodice Bešanski očekuje se narednih dana, a biće izvršeno renoviranje i unurašnjeg i spoljašnjeg dela, kao i prilaza.

- Unuštrašnji radovi su već sprovedeni, radi se na spoljnim, a biće urađena i adaptacija prilaznog puta, ograde, kao i potporni zid da bi se deca osećala sigurnije i bezbednije. Vrednost ove donacije je oko 30.000 evra i zaista smo zadovoljni što ćemo zajedno sa našim partnerima uspeti da usrećimo ovu višečlanu porodicu, kazali su predstavnici Fondacije "Humana srca".

Porodica Bešanski
Porodica Bešanskifoto: RINA

Devetočlanoj porodici Bešanski pomoć če pružiti i lokalna samouprava, koja je i ranije bila tu da im pomogne.

- Dugujem veliku zahvalnost fondaciji koja je izabrala bapš našu opštinu da pomogne našim meštanima. Mi smo uvek tu za njih, naročito kad su u pitanju višečlane porodice jer ulaganje u njih, zapravo je ulaganje u budućnost. Opština Lučani mnogo je učinila kad su u pitanju podsticajne mere za rađanje, i po tome smo jedna od najažurnijih lokalnih samouprava u Srbiji. Tim putem ćemo nastaviti i u narednom periodu, naglasio je predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

Bonus video:

07:03

PORODICA JE ČEKALA 11 GODINA DA USVOJI DETE, A IMALA JE PODOBNOST! Krstić smatra: Postoji sistemska greška, EVO GDE JE PROBLEM

(Espreso/ RINA / Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.