MLADI NIŠLIJA IZDOMINIRAO U "POTERI": Dimitrije UZEO ZLATO na FILOZOFSKOJ OLIMPIJADI, a sada ostvario NOVI USPEH!
Dimitrije Golubović, Foto: Printscreen/youtube/PRVA

svaka čast!

MLADI NIŠLIJA IZDOMINIRAO U "POTERI": Dimitrije UZEO ZLATO na FILOZOFSKOJ OLIMPIJADI, a sada ostvario NOVI USPEH!

Mladi Nišlija kaže da tokom samog snimanja nije imao tremu, osim kada su na red došla brza pitanja, ali da je na kraju sve prošlo dobro

Objavljeno:

18-godišnji Nišlija Dimitrije Golubović, koji je celu zemlju obradovao kada je maja prošle godine osvojio zlatnu medalju na Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi, učestvovao je u humanitarnom izdanju kviza Potera na RTS-u i osvojio 500.000 dinara. Za Južne vesti kaže da je proveo detinjstvo gledajući taj kviz i da nije verovao da će se takmičiti protiv tragača.

Reč je o specijalnom izdanju kviza, gde su se takmičari borili protiv svih tragača. Osim Dimitrija, takmičari su bili novinar Slobodan Šarenac, student Miloš Mihajlija i voditeljka Šarenice Ana Emić. Dimitrije je bio najmlađi takmičar, pišu Južne vesti.

Zajedno su uspeli da osvoje 1.470.000 dinara za Dom za decu i lica ometena u razvoju “Dr Nikola Šumenković” u okolini Petrovca na Mlavi.

Dimitrije je tačno odgovorio na 11 od 12 pitanja. Znao je da je Hari Megvajer 2019. prešao iz Lestera u Mančester Junajted za 80 miliona funti, tada rekordnih za defanzivnog igrača.

Takođe, znao je da je Marija Terezija Luju XVI bila tašta, da je nemački filozof Artur Šopenhauer rođen u Poljskoj, da je u Švajcarskoj preporuka da se ne poseduje samo jedno morsko prase, da su u romanu Dragoslava Mihajlovića cvetale tikve, kao i da se troglavi pas iz grčke mitologije, koji čuva ulaz u Had, zove Kerber.

Dimitrije Golubović
Dimitrije Golubovićfoto: Printscreen/RTS

Dimitrije je znao i da zastavom Crne Gore dominira crvena boja, da Ralf Fajns igra Lorda Voldemorta u serijalu Hari Poter, da je očeva ili majčina sestra tašta, da je na ulazu u Platonovu akademiju pisalo: “Neka ne ulazi niko ko ne zna geometriju” i da je osnivač i vođa grupe Nirvana bio Kurt Kobejn.

Netačno je odgovorio na pitanje: “Koja pop zvezda pozajmljuje glas vampirici Mejvis u animiranom serijalu Hotel Transilvanija?”.

Mladi Nišlija kaže da tokom samog snimanja nije imao tremu, osim kada su na red došla brza pitanja, ali da je na kraju sve prošlo dobro.

Iskustvo je bilo divno - detinjstvo sam proveo gledajući kviz Potera, pa sam bio oduševljen kad sam bio pozvan da učestvujem u humanitarnoj epizodi. Nikada nisam verovao da ću videti nekog tragača uživo ili da ću videti studio u kome se emisija snima, a kamoli da ću se takmičiti protiv svih četvoro - navodi Dimitrije.

Podsetimo, on je kao učenik trećeg razreda Gimnazije “Bora Stanković” u Nišu osvojio zlatnu medalju na Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi u Grčkoj, u konkurenciji od 103 takmičara iz 49 zemalja.

Gostovao je i u emisiji “15 minuta”, gde je govorio o tome kako filozofiju primenjuje u svakodnevnom životu, o hobijima, interesovanjima i ambiciji da uradi nešto što niko do sada nije uradio.

Bonus video:

28:42

KVIZ-S06-EP34

(Espreso/ Južne vesti, Tamara Radovanović/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.