METEOROLOG RISTIĆ OTKRIO KAKVO VREME NAS ČEKA U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: Ovi delovi Srbije će se ZABELETI, a STIŽE I...
Ivan Ristić, Foto: Nenad Kostić, severe-weather.eu, Kurir TV

VREME

METEOROLOG RISTIĆ OTKRIO KAKVO VREME NAS ČEKA U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: Ovi delovi Srbije će se ZABELETI, a STIŽE I...

Tokom januara meseca, očekuju nas tri talasa jakog zahlađenja, najavio je meteorolog Ivan Ristić

Objavljeno:

Meteorolog Ivan Ristić u nedavnoj objavi na Fejsbuku naveo je da nas u januaru očekuju tri talasa jakog zahlađenja i snežnih padavina - od 8. januara do 15. januara, 15. januara do 22. januara i 22. januara do 29. januara.

"Posle višenedeljnog zatišja, promena u cirkulaciji mogla bi da stigne na evropski nivo. Najverovatnija hipoteza u ovom trenutku je da bi od 8. do 9. januara ovaj tok veoma hladnog vazduha mogao da izbije u mediteranski basen, direktno od kapije Rone. Kao što se često dešava sa ovom vrstom konfiguracije, nadolazeća hladna epidemija bi iskopala duboku depresiju (ciklon) koja bi se kretala od Ligurskog mora do Tirenskog mora: stoga bi se tipična konfiguracija mogla pokrenuti sposobna da donese lokalno veoma intenzivne padavine, Ovo bi predstavljalo neku vrstu atmosferskog oslobađanja od zastoja koji traje već nedeljama, sa anticiklonom spremnim da se povuče u Atlantski okean", napisao je Ristić na Fejsbuku.

Zima
Zimafoto: Beta

Vreme narednih dana

U četvrtak ujutru ponegde magla, a tokom dana pretežno sunčano i malo toplije nego u sredu, a znatno iznad normale za kraj decembra. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -2°C do 5°C, a maksimalna od 10°C do 18°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 2°C do 7°C.

Sunčana zima
Sunčana zimafoto: Nenad Kostić

U petak suvo sa sunčanim periodima i toplije od proseka. U subotu i nedelju promenljivo oblačno i suvo sa sunčanim intervalima, a u Novogodišnjoj noći i 1. januara, u ponedeljak, prolazno naoblačenje sa povremenom kišom, a samo na višim planinama sa snegom.

Bonus video:

03:23

PROGNOZA ZA DECEMBAR U HAOSU, nećete znati kada dobro da se obučete! Meteorolog otkrio KOJIH DATUMA nam sledi PAKLENI PREOKRET

(Espreso / Mondo / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.