LEPA JE KAO SAN: Patricija iz Zambije se udala za ČAČANINA, a sada se i KRSTILA, evo šta joj NEDOSTAJE
Patricija Kaunda, Foto: RINA

LEPOTICA IZ ZAMBIJE

LEPA JE KAO SAN: Patricija iz Zambije se udala za ČAČANINA, a sada se i KRSTILA, evo šta joj NEDOSTAJE

Zambijka Patricija Kaunda pronašla je ljubav u Srbiji i otpočela nov život

Objavljeno:

Zambijka Patricija Kaunda (23) sklopila je građanski brak sa Srbinom u julu 2022. godine, što je ovom paru inače bio tek drugi sastanak, a nedavno se krstila i promenila veru u jednoj crkvi u Čačku!

Ova Afrikanka je zbog ljubavi prešla čak 9.614 kilometara i napustila Zambiju, u Srbiju se preselila u martu ove godine, a u romantičnu vezu smomkom iz Srbijom uplovila je pre tri godine.

Par se upoznao onlajn na jednom sajtu za upoznavanje, a vezu na daljinu održavali su do pre sedam meseci.

- Moj muž je Srbin, radi u IT sektoru, a upoznali smo se na jednom sajtu za upoznavanje 2019. godine. Prvi put smo se videli i zvanično upoznali u Beogradu u decembru 2021. godine, tada smo i ozvaničili vezu. Bila sam baš srećna, jer smo se dugo dopisivali - počinje priču za Kurir Patricija.

Veza na daljinu

Dodaje da je teško održavati vezu na daljinu, ali da su se ona i njen partner izborili i na kraju uspeli.

- Mnogo mi je nedostajao, teško je biti u takvoj vezi, čuli smo se svaki dan, ali je teško bilo. Naš sledeći susret bio je u julu 2022. godine, tada smo se i venčali u Čačku. Ja sam se nakon toga vratila u Zambiju, a u Srbiju sam se preselila u martu ove godine. Još uvek se nismo venčali u crkvi, ali nam je i to u planu naredne godine - priča nam usihićena Patricija, koja je uzela muževljevo prezime, ali on nije želeo da se njegovo ime eksponira u medijima.

Patricija Kaunda
foto: Printscreen/Instagram/patriciakaunda

Patricija je bila pripadnica protestantske crkve, a 19. novembra je prešla u pravoslavlje.

- Krstila sam u crkvi u Čačku, tu i živimo inače. Kada sam ga upoznala, pričao mi je o pravoslavnoj veri, a kad sam došla u Srbiju, stalno smo obilazili manastire. Kada sam prvi put ušla u srpski manastir, to je za mene bilo nešto drugačije. Poželela sam da promenim veru, dopalo mi se, a jedan od razloga za to je i ljubav - kaže nam sagovornica.

Platio miraz

Nedostaju joj porodica i prijatelji, ali i hrana.

- Moji roditelji su bili tužni kada sam im saopštila da se selim, ali su, s druge strane, bili i srećni zbog mene. Upoznali su mog muža početkom ove godine, kada je on došao u Zambiju da plati miraz i da traži od mojih roditelja moju ruku. Čujemo se svakodnevno, nadam se da će doći sledeće godine ovde da nas posete - malo se rastužila Patricija, koja nije želela da govori o visini miraza.

Patricija Kaunda, Patricia Kaunda Radojičić
foto: RINA

- O tome se kod nas ne priča - objasnila je ona.

Voli da peva

Uči da igra srpska kola

Patriciji se posebno dopada srpska muzika, a voli i da peva.

- Dopadaju mi se pesme Danice Crnogorčević, a volim da pevam "Veseli se, srpski rode", volim i pesmu od Zdravka Čolića "Merkam te, merkam". Dopada mi se i vranjsko kolo. Učim i da igram, a muž mi pokazuje neke korake - navela je ona.

Srbija joj se dopada, kaže da se bolje živi nego u Zambiji, kao i da su plate i mogućnost za posao veći. Ovde je domaćica, a aktivna je na društvenim mrežama.

- Sviđa mi se Čačak, ovde ima dobrih ljudi, porodični ljudi i volim da pričam s komšijama. Ljubazni su, pomažu.. Naučila sam da kuvam neka jela, pravim čorbu, gulaš... Sviđaju mi se mnogo punjena paprika i sarma, ali još nisam naučila da ih pravim, to mi je teško jer ta jela ne dozvoljavaju greške - zaključila je ona.

Bonus video:

01:44

PRIJAVIO SAM SE I NAŠAO LJUBAV ŽIVOTA Stefan traži da im DRAGANA MIRKOVIĆ bude kuma! Bogdanka stidljivo: Gledaju mama i tata!

(Espreso/Kurir/Mina Branković/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.