"ČIM MI JE SVEŠTENIK TO REKAO, LAKNULO MI JE": Zambijka zbog Srbina promenila veru pa otkrila detalje sa KRŠTENJA!
Patricija Kaunda, Foto: Printscreen/Instagram/patriciakaunda

iskustvo

"ČIM MI JE SVEŠTENIK TO REKAO, LAKNULO MI JE": Zambijka zbog Srbina promenila veru pa otkrila detalje sa KRŠTENJA!

Patricija Kaunda koja je poreklom iz Zambije se udala za Srbina, pa se zainteresovala za našu zemlju, kulturu, tradiciju

Objavljeno:

Devojka iz Zambije ne krije svoju ljubav prema našoj zemlji i jeziku. Patricija Kaunda je udata za Srbina, a na društvenim mrežama je veoma aktivna i često kači snimke iz Srbije. Ona je skoro diplomirala na Ekonomskom fakultetu, a u slobodno vreme uči srpski jezik, peva na srpskom i sve joj bolje ide. Često govori o tome kako joj se ovde sviđa, a najnoviji snimak koji je objavila je njen snimak sa krštenja.

Patricija je za Mondo otkrila sve detalje sa njenog krštenja. Ona je sada postala srpski pravoslavni hrišćanin, a rekla nam je kako se odlučila za ovakav veliki korak, kao i kako se osećala tokom krštenja. "Udata sam za Srbina i meni je vera veoma važna", počela je Patricija priču za pomenuti portal.

"Moj muž me je upoznao sa pravoslavnom crkvom i idem tamo već nekoliko meseci i nakon toga sam odlučila da ću se pridružiti pravoslavnoj crkvi. To je bila veoma velika odluka za mene jer dolazim iz pentekostalnog porekla."

(Pentekostalizam je oblik hrišćanstva koji naglašava delovanje Svetog Duha i direktno iskustvo prisustva Boga od strane vernika. Pentekostalci veruju da vera mora biti snažno iskustvena, a ne nešto što se može naći samo kroz ritual ili razmišljanje. Pentekostalizam je energičan i dinamičan).

"Krštenje mi mnogo znači jer je veoma važno i verujem da svi hrišćani moraju biti kršteni kao što je kršten Isus Hrist. Kada je došao dan krštenja bila sam pomalo nervozna i anksiozna jer je to bio veoma važan korak na putu hrišćanstva. Kada mi je sveštenik polivao vodu na glavu osećala sam se tako smireno, osetila sam mir u svom telu, kao i kada je stavljao krst i ulje na čelo osetila sam Božji mir. Kada je sveštenik konačno izgovorio reči 'dobrodošla u pravoslavnu crkvu, Patricija, ti si sada naša sestra', osetila sam se tako srećno i laknulo mi je", rekla je Patricija.

Bonus video:

01:30

UDALA SAM SE I NIŠTA SE NIJE PROMENILO MEĐU NAMA, SVE ZBOG OVOGA! Danica Krstić otkrila kakvo razmišljanje može da očuva brak

(Espreso / MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.