DANAS U SRBIJI OBLAČNO I KIŠOVITO: Temperature do 9 stepeni, a onda za vikend MRAZ i osetno HLADNIJE!
Kišovito vreme u Srbiji, Foto: Luka Stojanović

vremenska prognoza

DANAS U SRBIJI OBLAČNO I KIŠOVITO: Temperature do 9 stepeni, a onda za vikend MRAZ i osetno HLADNIJE!

Detaljna vremenska prognoza za petak, 15. decembar 2023.

Objavljeno:

U Srbiji se danas očekuje pretežno oblačno vreme, na severu suvo dok u ostalim krajevima mestimično sa kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne, jugoistočne i istočne Srbije padaće sneg koji se krajem dana i tokom noći očekuje ponegde i u nižim predelima.

Dubaće slab i umeren vetar, na istoku povremeno i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura od 2 do 6 stepeni Celzijusovih, a najviša od 4 do 9.

Oblačno vreme
Oblačno vremefoto: Beta/Miloš Miškov

U Beogradu danas oblačno, tokom dana sa slabom kratkotrajnom rosuljom. Duvaće slab i umeren, severozapadni vetar. Jutarnja temperatura oko pet, a najviša dnevna oko sedam stepeni.

Za vikend osetno hladnije uz slab jutarnji mraz koji se u centralnoj i južnoj Srbiji očekuje i početkom sledeće sedmice.

U subotu umereno do potpuno oblačno, u južnim i istočnim predelima Srbije sa snegom, a slabljenje i prestanak snega očekuju se posle podne i uveče.

U nedelju i početkom sledeće sedmice suvo vreme, od ponedeljka uz porast dnevnih temperatura. Krajem perioda novo naoblačenje i zahlađenje sa padavinama.

Biometeorološka prognoza

Kod većine hroničnih bolesnika će biometeorološke prilike izazvati uobičajene tegobe. Oprez se savetuje osobama sa srčanim i respiratornim tegobama. Nemir i nesanica su mogući kao meteoropatske reakcije. Pažnja se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

Bonus video:

02:03

PRVI SNEG PAO, A MI NEMAMO 5 DANA STRUJE! Meštani opštine Ivanjica ogorčeni nakon snežne katastrofe: BRUKA, ALI MORAŠ DA TRPIŠ

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.