"IMAM LOŠE VESTI ZA VAS!" Ristić najavio PROMENE do Nove godine, a vreme za doček...
Ivan Ristić, Foto: Nenad Kostić, Kurir TV, Fonet

VREMENSKA PROGNOZA

"IMAM LOŠE VESTI ZA VAS!" Ristić najavio PROMENE do Nove godine, a vreme za doček...

Po već ustaljenom ključu, ciklus se nastavlja krajem sledeće sedmice

Objavljeno:

Juče je u Srbiji zabeležena rekordna temperatura za ovo doba godine, čak 15 stepeni.

Vremenski rolerkoster očekuje nas i u narednom periodu a kada će se temperaturna klackalica zaustaviti i kada nas očekuje stabilizacija vremena, objasnio je Ivan Ristić.

- Pa, imam loše vesti za sve vas. Dakle, klackalica će se nastaviti u narodnom periodu, dakle, prema nekim prognozama i do kraja ove kalendarske godine. Počeo je sad trenutno pad temperatura, oblaci polako idu na jug i tamo će se zaustaviti na Južnoj Srbiji i u Severnoj Makedoniji. Tako da je sutra temperatura u daljem padu, a popodne i uveče na krajnjem jugoistoku, jugu i jugozapadu Srbije, kiša će preći u susnežicu i sneg. Ima uslova čak i za stvaranje manjeg snežnog pokrivača u tim delovima Srbije, s tim što zbog pojačanog vetra može biti i vejavice na planinama, tako da treba obratiti pažnju na to - započeo je Ristić.

Potom je otkrio i kad se očekuje prestanak padavina koje su od jutros nad Srbijom.

1 / 3 Foto: Beta Dragan Gojić

- Padavine će prestati u subotu pre podne, a za vikend biće osetno hladnije nego što je bilo ovih dana. Temperatura će biti između 2 i 6 stepeni, bez padavina, a zatim od ponedeljka ponovo dolazi otopljenje, i to dobro otopljenje, dakle, temperatura u utorak i sredu ponovo ide preko 10 stepeni, čak i do 15, samo u područjima gde bude bilo magle, tu će biti malo niže temperature - dodao je meteorolog.

Po već ustaljenom ključu, ciklus se nastavlja krajem sledeće sedmice.

- Krajem sledeće nedelje opet ulazimo u ciklonsku cirkulaciju polarnog vrtloga, koja je dosta severnija, tako da će uglavnom stizati taj topliji vazduh sa Atlantika. Ne očekujem neko preterano jako zahlađenje, ali dolaze i kiša i vetar, tako da će biti, baš onako, meteorološka klackalica, skoro do kraja ove kalendarske godine - otkrio je Ristić.

S rezervom je uzeo datum potencijalno jačeg spuštanja temperature u odnosu na sadašnje.

- Neko jače zahlađenje moguće je posle 25. decembra, ali još uvek moramo da sačekamo, još modeli nisu po tom sasvim sigurni. Prema sadašnjim modelima za Novu godinu bi trebalo da bude oko 5 stepeni, ali nadam se da će doći do promene, da će ona možda imati i zimsku bajku - zaključio je Ristić.

Bonus video:

02:18

ŽAO MI JE, IMAM LOŠE VESTI ZA VAS... Meteorolog najavio neverovatne promene vremena do kraja godine: OVAKO ĆE BITI ZA DOČEK

(Espreso / Kurir/ Milan Rašević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.