FAKULTET DRAMSKIH UMETNOSTI PROSLAVIO 75 GODINA POSTOJANJA
Foto: Promo

jubilej

FAKULTET DRAMSKIH UMETNOSTI PROSLAVIO 75 GODINA POSTOJANJA

Kroz svoju bogatu istoriju, FDU je bio svetionik kreativnosti i stub kulture u našoj državi

Objavljeno:

Centralnom proslavom na sceni „Mata Milošević“ Fakultet dramskih umetnosti danas je uz prisustvo studenata, profesora, stručnih saradnika, profesionalaca iz oblasti dramskih umetnosti ali i predstavnika Sekretarijata za kulturu grada Beograda i Ministarstva prosvete RS proslavio svoj jubilej – 75. godina od osnivanja.

Fakultet dramskih umestnosti
foto: Promo

„Fakultet dramskih umetnosti nise samo mesto gde se prenose znanja i veštine. On je duhovno utočište koje oblikuje generacije umetnika, ali i naučnika, omogućavajući im da svojim umećem dopru do srca publike“ istakao je dekan FDU-a, red. prof. Miloš Pavlović dodavši da je ovo fakultet koji inspiriše, podstiče maštu i stvara veze između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Fakultet dramskih umestnosti
foto: Promo

Kroz svoju bogatu istoriju, FDU je bio svetionik kreativnosti i stub kulture u našoj državi. Generacije talentovanih pojedinaca prošle su kroz hodnike ovog fakulteta i obogatile čitav svet umetosti svojim jedinstvenim doprinosima.

Podsećamo da su se ove godine u sklopu obeležavanja jubileja na Fakultetu organizovali brojni sadržaji poput petodnevnog Šoukejsa na kojem su svoje radove, nastale tokom nastavnog procesa, predstavili studenti kao i naučna konferencija NADA: Nauke u dramskim umetnostima.

Fakultet dramskih umestnosti
foto: Promo

„Dok obeležavamo ovaj važan jubilej, osvrćemo se na prošlost s ponosom ali istovremeno gledamo u budućnost sa uzbuđenjem“, ovim rečima zaključio je svoje obraćanje dekan fakulteta i dodao da će FDU u budućnosti nastaviti da neguje umetnost pričanja priče i da podržava kreativnost i oblikuje buduće generacije umetnika i naučnika koji će svojim delima i rečima nastaviti da dodiruju srca publike širom sveta.

Bonus video: ŠUMARSKI FAKULTET DEO PROJEKTA ZASADI DRVO: Dekan prof. dr Stajić o značaju akcije pošumljavanja

01:52

ŠUMARSKI FAKULTET DEO PROJEKTA ZASADI DRVO: Dekan prof. dr Stajić o značaju akcije pošumljavanja

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.