SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA DODELJUJE STIPENDIJE: Objavljen konkurs, evo koji studenti mogu da se prijave!
SPC, Foto: Stefan Kojić

prijave otvorene do 25. decembra

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA DODELJUJE STIPENDIJE: Objavljen konkurs, evo koji studenti mogu da se prijave!

SPC objavila konkurs za dodelu stipendija studentima pet fakulteta

Objavljeno:

Arhiepiskopija beogradsko-karlovačka raspisala je konkurs za dodelu godišnjih stipendija studentima završnih godina redovnih studija pet fakulteta.

Pravo učešća na konkursu, koji je raspisan sa blagoslovom patriharha Porfirija, imaju svi studenti upisani na završnu godinu studija Medicinskog fakulteta, Pravnog, Filosofskog, Elektrotehničkog i Bogoslovskog fakulteta.

Bogoslovija
Bogoslovijafoto: Aleksandar Jovanović

Kako je saopšteno iz Informativne službe SPC, studenti da bi se prijavili na konkurs do 25. decembra trebalo bi da u Patrijaršijski dvor dostave potvrde o prosečnoj oceni i dužini studiranja, kao i potvrdu o imovnom stanju po članu domaćinstva, uz broj telefona i e mail adresu.

Studenti
Studentifoto: Demir Dervišagić

Izbor dva kandidata sa svakog fakulteta koji će, na osnovu priložene dokumentacije, dobiti stipendiju vršiće komisija pod predsedništvom vikarnog episkopa novobrdskog Ilariona i članova arhimandrita Danila, upravitelja Zadužbine Sime Igumanova i Sandre Dabić sekretara Odbora za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Kako se navodi u saopštenju, rezultati konkursa biće objavljeni do Božića, a svečana dodela stipendija održana o prazniku Svetog Vasilija Velikog.

Bonus video:

02:24

Aleksandra je jedna od najboljih studentkinja medicine, a ne libi se da pomaže u štali

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.