60 GODINA SE NIŠTA NIJE RADILO! Grad Novi Sad rešio da ispravi nepravdu kada je u pitanju OŠ "Đura Daničić"
Škola/Ilustracija, Foto: Profimedia

promo

60 GODINA SE NIŠTA NIJE RADILO! Grad Novi Sad rešio da ispravi nepravdu kada je u pitanju OŠ "Đura Daničić"

To je bilo prvi put posle skoro 60 godina postojanja da se tako nešto radi u ovoj školi

Objavljeno:

Osnovna škola “Đura Daničić” iz Novog Sada nosi ime po filologu i jednom od najznačajnijih radnika na proučavanju srpskog jezika.

Škola je osnovana 1960. godine. Raspolaže sa 6 klasičnih učionica, 6 kabineta i fiskulturnom salom. U školi je organizovan produženi boravak za učenike nižih razreda.

Pre par godina krenulo se u njenu rekonstrukciju i nadogradnju. To je bilo prvi put posle skoro 60 godina postojanja da se tako nešto radi u ovoj školi.

Ideja je bila da se kompletan prostor iskoristi za produženi boravak. To je bio prioritet jer škola ima veliki broj đaka. U novembru 2022. đaci ove osnovne škole su dobili svoj prvi poligon za vežbanje vožnje bicikla i saobraćajnih propisa.

Da bi kao redovni učesnici u saobraćaju na putu od kuće do škole, deca bila bezbedna, potrebno je da dobro poznaju saobraćajne propise, i kako pravilno da se ponašaju u saobraćaju.

Inače u vreme kada se rekonstruisala OŠ “Đura Daničić” radovi su bili u još dve novosadske osnovne škole - "Ivo Lola Ribar" i "Prva vojvođanska brigada".

Bonus video:

00:43

Rekonstrukcija Tolstojeve u Novom Sadu

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.