POSLE 2 GODINE VIŠE NISU PODSTANARI! Rekonstrukcija škole u Novom Sadu urađena sa pažnjom! EVO IZ KOG RAZLOGA
Škola/Ilustracija, Foto: Profimedia, Printscreen

promo

POSLE 2 GODINE VIŠE NISU PODSTANARI! Rekonstrukcija škole u Novom Sadu urađena sa pažnjom! EVO IZ KOG RAZLOGA

Cilj je bio odpočetka jasan - da se formom, volumenom i oblikovanjem novodograđena etaža u potpunosti uklopi u zatečenu arhitekturu postojećeg objekta

Objavljeno:

Učenici i profesori Gimnazije “Isidora Sekulić” u Novom Sadu posle dve godine, vratili su se iz Mašinske škole, gde su bili podstanari, u objekat u ulici Vladike Platona 2, nakon što je završena njegova adaptacija, rekonstrukcija i proširenje.

Gimnazija se inače nalazi u centralnoj gradskoj zoni okružena objektima visoke arhitektonske, kulturne i istorijske vrednosti. Zbog toga je bilo potrebno pristupiti projektu adaptacije, rekonstrukcije i nadgradnje objekta s posebnom pažnjom.

Cilj je bio odpočetka jasan - da se formom, volumenom i oblikovanjem novodograđena etaža u potpunosti uklopi u zatečenu arhitekturu postojećeg objekta.

Đaci u školi/Ilustracija
Đaci u školi/Ilustracijafoto: Zorana Jevtić

Na nadograđenom spratu gimnazije se nalaze biblioteka i pet novih učionica, a poseban kuriozitet predstavlja specijalizovana zastakljena učionica za pripremnu nastavu za takmičenja iz koje se pogled prostire preko centra Novog Sada sve do Petrovaradinske tvrđave.

Stolarija i podovi su zamenjeni ili rekonstruisani, montiran je lift za đake sa invaliditetom. Ono što je posebno zanimljivo je da se stepenišna krila završavaju „lebdećim“ kubusima koji uvode novi, savremeni, element arhitektonskog oblikovanja fasada.

Poslednje veliko renoviranje urađeno je pre više od 30 godina, a od tada je broj učenika znatno povećan. Sada se u svakoj učionici nalazi bela i interaktivna tabla, televizor, laptop a svaki profesor je dobio tablet kako bi što bolje mogao da realizuje nastavu.

Projekat su zajednički finansirali Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad sa više od 360 miliona dinara i reč o jednoj od najvećih i najskupljih investicija u školskom sistemu na teritoriji Novog Sada.

Bonus video:

04:11

Rekonstrukcija garaže Obilićev venac- prva eko garaža

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.