NAJNOVIJA NAJAVA RHMZ, STIŽE LEDENA KIŠA, SNEG I OLUJNI VETAR: Na snazi i žuti meteoalarm za OVE delove Srbije
Foto: Nenad Kostić

vreme u srbiji

NAJNOVIJA NAJAVA RHMZ, STIŽE LEDENA KIŠA, SNEG I OLUJNI VETAR: Na snazi i žuti meteoalarm za OVE delove Srbije

Posle podne u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji duži sunčani intervali

Objavljeno:

Danas u Srbiji umereno oblačno i suvo vreme, u Timočkoj Krajini i na jugoistoku zemlje uz slabu kratkotrajnu kišu, a u brdsko-planinskim predelima provejavanje slabog snega, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Posle podne u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji duži sunčani intervali. Duvaće slab, u košavskom području umeren do jak južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od -5 do 0 stepeni Celzijusovih, a najviša od dva u Negotinskoj Krajini do 10 stepeni na zapadu Srbije.

Danas i sutra ujutro i pre podne, 5. i 6. decembra u košavskom području duvaće umeren i jak, na jugu Banata olujni jugoistočni vetar. Sutra posle podne slablјenje vetra, najavio je RHMZ u svojoj vremenskoj prognozi.

lepo vreme, Zima, ljudi u beogradu, šetnja
foto: Nenad Kostić

Sutra i prekosutra, 6. i 7. decembra, oblačno i hladno sa temperaturama na granici kiše i snega pa se očekuju mešovite padavine. U istočnoj Srbiji je moguća i ledena kiša. Na planinama ponovno, ali manje stvaranje ili povećanje visine snežnog pokrivača, a u noćnim i jutarnjim satima snežni pokrivač će se kratkotrajno formirati ponegde i u nižim predelima.

Na snazi žuti meteoalarm

U Banatu je danas na snazi žuti meteoalarm zbog jakog vetra, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Beogradu temperature ispod nule

U Beogradu ujutru i pre podne malo do umereno oblačno vreme. Od sredine dana pretežno sunčano. Duvaće umerena košava (jugoistočni vetar). Najniža temperatura od -3 do -1 stepen, a najviša oko devet stepeni.

Bonus video: JOŠ SUTRA TOPLO, A ONDA NAM SLEDI NAGLI PREOKRET! Meteorolog izneo prognozu za decembar: Ovakvo vreme očekujte za Novu godinu

09:09

JOŠ SUTRA TOPLO, A ONDA NAM SLEDI NAGLI PREOKRET! Meteorolog izneo prognozu za decembar: Ovakvo vreme očekujte za Novu godinu

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.