ZLATIBOR POSTAVLJA REKORDE NA TURISTIČKOM POLJU, TAMO HRLE I DOMAĆI I STRANI TURISTI: Evo šta sve nudi OVE SEZONE
Foto: Turistička organizacija Zlatibor

bogat asortiman

ZLATIBOR POSTAVLJA REKORDE NA TURISTIČKOM POLJU, TAMO HRLE I DOMAĆI I STRANI TURISTI: Evo šta sve nudi OVE SEZONE

U godini kada je "zlatna“ planina proslavila svoj veliki jubilej, 130 godina turističke tradicije, na njenom kraju stižu sjajni rezultati

Objavljeno:

Zlatibor je, možemo slobodno da kažemo, planina koja nije samo destinacija, već doživljaj i predstavlja izvanredan spoj tradicije i modernog uživanja. Planina gde se priroda ne stidi da pokaže svoju najbolju stranu, a savremeni turistički sadržaji na raspolaganju su gostima na svakom koraku.

U godini kada je "zlatna“ planina proslavila svoj veliki jubilej, 130 godina turističke tradicije, na njenom kraju stižu sjajni rezultati.

Zlatibor
foto: Turistička organizacija Zlatibor

U periodu id januara do septembra ove godine Zlatibor je bio jedan od prvih odabira domaćih turista, pa je tako broj noćenja veći je 69 odsto. I stranci znaju šta sve Zlatibor nudi, pa tako ne kaska ni broj noćenja stranih turista koji je prema proseku veći za 71 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. To su najbolji pokazatelji turističkog uspeha Zlatibora, koji ne posustaje. Sa ovako sjajnim rezultatima Zlatibor ulazi u predstojeću zimsku sezonu, od koje se s pravom očekuje da brojem posetilaca i raznovrsnošću sadržaja nadmaši prošlogodišnju.

Zlatibor
foto: Turistička organizacija Zlatibor

Padine Zlatibora zabelele su se već krajem novembra, pa je zimska bajka za brojne posetioce planine već počela. Snežne padavine poslednjeg vikenda novembra izmamile su napolje brojne ljubitelje zimskih aktivnosti, a snežnim čarolijama najviše su se radovali najmlađi posetioci.

Zlatibor, Čajetina
foto: Turistička organizacija Zlatibor

Pred Zlatiborom je period koji se s pažnjom priprema i dugo pamti. Novogodišnji praznici ovde uvek podrazumevaju spektakle za posetioce uz koncerte poznatih na Кraljevom trgu s vatrometom iznad jezera i multimedijalne fontane, uz sjajne zabavne programe i estradne zvezde u hotelima i restoranima, kulinarske čarolije, vrhunsko posluženje. Novogodišnja zabava počeće 28. decembra kada će na Kraljevom trgu biti organizovana proslava za najmlađe, uz Deda Mraza i muzički program.

Tokom predstojeće zime na Zlatiboru će svoj idealan odmor moći da pronađu svi. U sadržajima i aktivnostima podjedanko će uživati i stariji i mlađi, i profesionalni skijaši i početnici, i ljubitelji aktivnog odmora i oni koji zimsku idilu vole da dožive uz pucketanje vatre iz kamina, čašu vina ili u nekom od mnogobrojnih spa centara.

Zlatibor, Čajetina
foto: Turistička organizacija Zlatibor

Najveća zlatiborska atrakcija "Gold gondola“ i ove zime spremna je da hiljade posetilaca povede na nezaboravno putovanje od centra Zlatibora do Tornika, najvišeg vrha planine. Nakon uživanja u vožnji i pogledu na snegom prekrivene padine Zlatibora, na najvišoj zlatiborskoj koti posetioce očekuje novi vidikovac i nekoliko kafe barova. Ovde se može napraviti predah i zagrejati čajem od planinskog bilja, gutljajem kuvanog vina ili domaće rakije.

Zlatibor
foto: Turistička organizacija Zlatibor

Za dobru zimsku zabavu i u uživanje u snežnim sportovima skijašima i borderima biće na raspolaganju pet staza na Ski-centru „Tornik“. Ski-centar je oprmljen sistemom za veštačko osnežavanje, šestosednom žičarom, dva ski lifta. U podnožju ski centra radi veliki broj ski škola. Pored sadržaja namenjenih skijašima, posetiocima Ski-centra na raspolaganju će biti i avanturistički sadržaji. Za rekreativce i sve one koji uče svoje prve skijaške korake tu je Ski staza Obudovica. Na ovoj ski stazi, koja se nalazi u centru Zlatibora, radi veliki broj ski škola sa profesionalnim instruktorima spremnim da svoje skijaške veštine prenesu svima, bez obzira na uzrast.

Zlatibor, Čajetina
foto: Turistička organizacija Zlatibor

Zlatiborski zabavni parkovi, Dino i Avantura park svoje sadržaje prilagođavaju zimskim uslovima. Tako se Avantura park svake zime pretvara u Ski avanturu. Staza sa sistemom za veštačko osnežavanje, licencirani ski instruktori i noćno skijanje posebne su atrakcije ovog parka. Dino park, koji predstavlja nesvakidašnji put u praistoriju, pod snegom je čaroban. Slikovit zimski pejzaž uz mnoštvo zabavnih sadržaja i animacija garantuje nezaboravnu zabavu za celu porodicu.

1 / 12 Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Zlatibor, iako idealan za zimske sportove, nije destinacija samo za ljubitelje skijanja. Zlatibor je mesto gde se sneg pretvara u priču, a priča postaje doživljaj. Istraživanje planine kvadovima ili motornim sankama, vožnja zip line-om, jahanje ili vožnja kočijama su doživljaji koji se na Zlatiboru ne propuštaju. Snežni pejzaži Stopića pećine, gostiljskog vodopada, Muzeja „Staro selo“ u Sirogojnu, prava su atrakcija i melem za dušu svima koji uživaju u otkrivanju turističkih bisera.

Zlatibor, Čajetina
foto: Turistička organizacija Zlatibor

Nakon dana ispunjenog aktivnostima udobnost zlatiborskih hotela, brojnih apartmana i vila garantuje opuštanje i odmor. Raznolika ponuda gastronomskih djakonija u restoranima i kafe barovima zadovoljiće i najveće gurmane. Tople kupke, saune, hidromasažne kade i skoro neograničena ponuda masaža u zlatiborskim spa centrima upotpuniće odmor svakog istinskog hedoniste.

Zima na drugim mestima donosi samo hladnoću, na Zlatiboru ona donosi dušu. Zlatibor širi ruke i svoja vrata otvara svima koji žele da iskuse magiju zime na najlepši mogući način.

"Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se sufinansira sredstvima iz budžeta Opštine Čajetina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva."

Bonus video: BLAGOTVORNA KLIMA I BOGAT SADRŽAJ: 130 godina Zlatibor važi za jednu od NAJATRAKTIVNIJIH destinaciju u Srbiji

01:23

BLAGOTVORNA KLIMA I BOGAT SADRŽAJ: 130 godina Zlatibor važi za jednu od NAJATRAKTIVNIJIH destinaciju u Srbiji (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.