GRAD JOŠ JEDNOM POKAZAO DA BRINE O SVOJIM SUGRAĐANIMA: U Novom Sadu se intenzivno radi na obnovi
Foto: Promo

rekonstrukcija

GRAD JOŠ JEDNOM POKAZAO DA BRINE O SVOJIM SUGRAĐANIMA: U Novom Sadu se intenzivno radi na obnovi

Rekonstrukcija Tolstojeve ulice je još jedna u nizu investicija u obnovu i izgradnju Novog Sada i na tome se neće stati

Objavljeno: 13:56h

Grad Novi Sad kontinuirano osluškuje potrebe sugrađana u svim segmentima života. Jedna od nužnih potreba stanovnika naselja Grbavica je potpuna rekonstrukcija Tolstojeve ulice.

Ranije su u ovoj ulici uglavnom postojale kuće za porodično stanovanje. Vremenom su sve više podizane stambene zgrade zbog čega je došlo do velikih oštećenja.

Preko Uprave za građevinsko zemljište i investicije Grad je za rekonstrukciju Tolstojeve ulice, dužine 440 metara, izdvojio 93 miliona dinara, a obuhvaćena je deonica od Puškinove do Hopovske ulice.

Za izvođenje radova zaduženo je preduzeće „Put-invest" Novi Sad a izgrađeni su kolovoz širine 6 metara, obostrani parking i pešačke staze. Pored toga, urađena je prateća infrastruktura u vidu vodovoda i kanalizacione mreže, javno osvetlјenje kandelaberskog tipa, a postojeća nadzemna elektromreža zamenjena je podzemnom.

00:43

Rekonstrukcija Tolstojeve u Novom Sadu

Tokom izvođenja radova velika pažnja posvećena je očuvanju postojećeg zelenila. Uklonjena su samo ona stabla koja bi svojim padom ugrozila sigurnost građana i njihove imovine i ona koja su ranije bila oštećena, a za sadnju novih stabala i zelenila pripremljene su nove površine.

Rekonstrukcija Tolstojeve ulice je još jedna u nizu investicija u obnovu i izgradnju Novog Sada i na tome se neće stati. Grad je još jednom potvrdio da brine o svojim sugrađanima sa željom da imaju lepši i uređeniji ambijent sa više parking mesta i prostora za šetnju, u ovom slučaju konkretno na naselju Grbavica, koje će biti komfornije i bezbednije mesto za život.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.