NOVI SAD ULAŽE U DEČJA IGRALIŠTA I PARKOVE! Mališani dobijaju savremene prostore za igru - EVO GDE ĆE SE NALAZITI
Novi Sad, Foto: Promo

divna vest!

NOVI SAD ULAŽE U DEČJA IGRALIŠTA I PARKOVE! Mališani dobijaju savremene prostore za igru - EVO GDE ĆE SE NALAZITI

Ono što će verujemo biti posebna atrakcija je piramida u penjalici visoka tri metra

Objavljeno:

Grad Novi Sad rešio je da investira u renoviranje dečjih igrališta ali i u izgradnju novih parkova. U vezi sa tim Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je javnu nabavku za opremu i podlogu za dečja igrališta.

Evo koja tri igrališta će biti renovirana:

  • Igralište na Sajlovu na uglu ulica Dragomira Bojanića Gidre i Donje Sajlovo
  • Igralište u Adicama, na uglu Branka Ćopića i Mladena Stojanovića
  • Igralište na Petrovaradinu - u produžetku ulice Branislava Bukurova

Postojeća igrališta su u velikoj meri devastirana i neprilagođena zahtevima i potrebama dece u savremenom vremenu. Igrališta koja će ih zameniti su igrališta nove generacije, novih tehnologija. Ona su u potpunosti prilagođena interesovanju i psihofizičkim sposobnostima dece danas.

Kada su u pitanju rekviziti koji će se naći u sklopu ovih igrališta, trebalo bi napomenuti da će imati i multifunkcionalni kompleks sa dva tobogana i deo sa ljuljaškom.

Uz sve to planirana su i dva tornja sa toboganom, jednog višeg, i jednog nižeg, za mlađu decu. Biće nabavljene i dve njihalice na opruzi, kao i klasična metalna ljuljaška sa dve sedalice. Plan je da se montira i kriva metalna klackalica, kao i drvena klackalica manjih dimenzija za mlađu decu.

Ono što će verujemo biti posebna atrakcija je piramida u penjalici visoka tri metra. Ona je sagrađena od užadi, usred kojih su sajle, čime se obezbeđuje duže trajanje rekvizita.

Kada su parkovi u pitanju Grad je još početkom ove godine najavio četiri nova parka.

1.Park kod Spensa

Zelena površina na prostoru kod Spensa, posle 40 godina napokon će biti dostupna svim Novosađanima. Park će se prostirati na 1.2 hektara i imaće sve potrebne sadržaje za uživanje u urbanoj sredini.

2.Univerzitetski park

Ovaj park obuhvata prostor omeđan Ulicom dr Zorana Đinđića, sa zapadne strane, Bulevarom cara Lazara, sa severne strane i Sunčanim kejom, sa istočne strane. Planirano je da 95 posto planiranog prostora bude u zelenilu. Konačno će jedna neuređena površina biti pretvorena u savremeni park.

00:54

Grade se 3 nova dečja igrališta u Novom Sadu

3.Sentandrejski park

Na površini od oko 3 hektara postavljen je moderan urbani mobilijar, uz nove zasade drveća i zelenila. Uređenje parka podržala je kompanija NIS, u okviru programa društvene odgovornosti “Zajednici zajedno”, a projekat je realizovan u saradnji Udruženja “Zeleni sad” sa JKP “Gradsko zelenilo”, Gradskom upravom za zaštitu životne sredine i JVP “Vode Vojvodine”.

4.Park na Limanu 4

Na Limanu 4, konkretno u ulici Narodnog fronta biće izgrađen novi park. Tako će umesto zgrade Poreske uprave građani dobiti novu zelenu površinu na površini od preko 7.000 m2.

(Espreso/ Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.