U PET SRPSKIH OPŠTINA PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA: 600 stanovnika odsečeno, sneg napravio HAVARIJU
Foto: RINA

NIJE DOBRO

U PET SRPSKIH OPŠTINA PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA: 600 stanovnika odsečeno, sneg napravio HAVARIJU

Smiruje se situacija, ali smo i dalje u punoj pripravnosti i spremni da reagujemo

Objavljeno:

U Ivanjici, Babušnici, Novoj Varoši, delovima Vranja od juče je vanredna situacija, a od jutros i u Crnoj Travi gde su sve mahale zavejane.

Na pojedinim putevima ima 10 centimetra snega, a Javno preduzeće "Putevi Srbije" je saopštilo da su putevi prvog i drugog prioriteta prohodni. Neprohodni su putevi trećeg prioriteta Predejane - Crna Trava, Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana, Odvraćenica - Preko Brdo i Raška - Kuti - Odvraćenica. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

U opštini Crna Trava snežni prekrivač je dostigao visinu između 80 centimetara i jednog metra, sa smetovima koji prelaze jedan metar. "Sve mahale su potpuno zavejane, nijedan put nije prohodan. Nemamo ni dovoljno mehanizacije", rekao je komandant Štaba za vanredne situacije Slavoljub Blagojević.

Bez struje je 200 stanovnika u dve mesne zajednice, a škole u pojedinim mesnim zajednicama neće raditi. "U samoj Crnoj Travi je redovno, problem su mesne zajednice, a većina stanovnika živi u mesnim zajednicama. Odsečeno je 600 stanovnika. Trebaće nam najmanje desetak dana da se dođe do svih", rekao je komandant.

Pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a Miloš Milenković, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, izjavio je da i dalje ima manjih poteškoća u saobraćaju u opštinama Sjenica, Tutin i Babušnica, gde ekipe rade na pročišćavanju putnih pravaca.

"Smiruje se situacija, ali smo i dalje u punoj pripravnosti i spremni da reagujemo", kaže Milenković, ističući da su tokom prethodna dva dana imali ukupno 31 intervenciju na teritoriji cele zemlje, kao i da je evakuisano 30 i spaseno 17 osoba.

Milenković napominje da građani na teritoriji Novog Pazara, Prijepolja, Sjenice, Priboja, Ivanjice, Svrljiga, Knjaževca, Vlasotinca i Babušnice, imaju problema sa strujom zbog snega, ali da ekipe rade na otklanjanju kvarova.

Pozvao je, takođe, da građane da provere prohodnost putnih pravaca i da se ne oslanjaju na aplikacije, koje vode ka određenim lokacijama. "I zbog manje količine snega, ljudi mogu da ostanu zavejani", upozorava Milenković.

bonus video

00:06

Prvi sneg u Beogradu

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.