ZABELELO SE JOŠ JEDNO MESTO U SRBIJI! Sneg napadao kao da je JANUAR, na mrežama osvanuo NEVEROVATAN PRIZOR! (FOTO)
Sneg, Foto: RINA

ZAVEJANO

ZABELELO SE JOŠ JEDNO MESTO U SRBIJI! Sneg napadao kao da je JANUAR, na mrežama osvanuo NEVEROVATAN PRIZOR! (FOTO)

Na najvišim vrhovima ovih planina sneg je do pet centimetara

Objavljeno:

Srbiju je već zahvatilo jako zahlađenje koje je u planinske predele donelo čak i sneg. Pod belim pokrivačem osvanula je i Crna Trava, a kako se vidi na fotografijama sa društvenih mreža prizor je idiličan.

Oformljen je snežni pokrivač, a prizori iz Crne Trave deluju kao da su nastali u jeku zime. Meštani su u komentarima šaljivo naveli da bi trebalo da promeni naziv u "Bela Trava".

Podsetimo, ovo mesto nije jedino u kom je pao sneg. Proteklog vikenda zabelela se Murtenica u Zlatiborskom okrugu, a već danas Zlatar, Čigota, Tornik i Nova Varoš.

Na najvišim vrhovima ovih planina sneg je do pet centimetara, a u centru Varoši jučerašnja kiša pomogla mu je da se brzo otopi, ali se ipak zadržao po krovovima i automobilima.

I u nastavku dana biće veoma hladno vreme, uz temperature ispod proseka.

Snežni pokrivač zabeleo je većinu drugih predela iznad 700-800 metara nadmorske visine, a najviše ga ima na Kopaoniku 10 cm. Sneg je zabeleo i Novu Varoš, Zlatar, Goliju, Staru planine i sve planine na jugu, jugoistoku i istoku Srbije.

Drugog dana vikenda biće suvo i malo toplije, ali i dalje hladno, samo ujutro na istoku i jugoistoku sa slabim padavinama.

Maksimalna temperatura biće od 6 do 10°C, u Beogradu do 8°C.

Bonus video:

00:58

Sneg obeleo planinu Goliju

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.