OVA TRI DELA ĆE VEĆERAS BITI NA UDARU SNEGA: Novo upozorenje RHMZ, u Srbiju stiže SNAŽAN VETAR
Ilustracija, Foto: RINA

UPOZORENJE

OVA TRI DELA ĆE VEĆERAS BITI NA UDARU SNEGA: Novo upozorenje RHMZ, u Srbiju stiže SNAŽAN VETAR

U toku večeri vetrovito sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom, a u centralnoj, južnoj i istočnoj Srbiji oblačno mestimično sa snegom - stoji u RHMZ najavi

Objavljeno: 18:52h

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da se u toku večeri očekuje vetrovito vreme sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom, a u centralnoj, južnoj i istočnoj Srbiji se očekuje sneg.

U toku večeri vetrovito sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom, a u centralnoj, južnoj i istočnoj Srbiji oblačno mestimično sa snegom - stoji u RHMZ najavi.

Povećanje snežnog pokrivača na planinama

Prema prognozi vremena koja je objavljena, na planinama će se povećavati snežni pokrivač tokom pljuskova snega, a u nižim predelima će, samo u zonama kroz koje oblaci prođu, pasti do 1 cm snega koji će se otopiti nakon prestanka padavina.

Podsetimo, sneg koji od juče pada napravio je velike probleme u planinskim krajevima, a u Sjenici je proglašena vanredna situacija. Pojedina mesta ostala su bez struje, zato što je dalekovod ispao iz sistema, a pregoreo je jedan od glavnih prekidača.

U utorak moguća ledena kiša

Osim toga, RHMZ je danas upozorio da je u noći ponedeljak na utorak i u utorak moguća ledena kiša u nekim delovima Srbije.

Sneg pao u Beogradu

Kako smo ranije pisali, sneg koji se dugo najavljivao, danas je počeo da pada i u prestonici. Posle prolećnih temperatura koje su obeležile kraj oktobra i početak novembra, stigao je i sneg koji je već okovao pojedine delove Srbije, a sada je počeo da pada i u Beogradu, označavajući tako početak zimske sezone.

Mnoga domaćinstva bez struje

Mnoga domaćinstva u Sjenici su ostala bez struje, ekipe elektrodistribucije su bile angažovane i pokušale da reše problem što je moguće brže. Sneg koji na Kopaoniku pada duže od 30 sati dostigao je visinu od 40 centimetara.

00:55

Čišćenje priobalja na opštini Stari grad

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.