ČAK 40 KILOMETARA PUTA ASFALTIRANO U OVOJ OPŠTINI: 4 velike ulice dobile POTPUNU rekonstrukciju
Rekonstrukcija puteva i ulica u GO Lazarevac, Foto: Gradska opština Lazarevac

gradska opština lazarevac

ČAK 40 KILOMETARA PUTA ASFALTIRANO U OVOJ OPŠTINI: 4 velike ulice dobile POTPUNU rekonstrukciju

Gradska opština Lazarevac uložila je novac za asfaltiranje i rekonstrukciju puteva u mesnim zajednicama

Objavljeno:

Razumejući značaj infrastrukture za bolji život svojih građana i građanki, Gradska opština Lazarevac izdvojila je sredstva i rekostruisala i potpuno uredila četiri velike ulice u Lazarevcu, te u poslednjih nekoliko godina asfaltirala čak 40 kilometara puteva u mesnim zajednicama.

Asfaltiranje i rekonstrukcija puteva u mesnim zajednicama

Da opštinu ne čine samo građanke i građani koji žive u “gradskom” delu već i oni u ruralnim delovima, Gradska opština Lazarevac dobro je razumela, te je uložila novac za asfaltiranje i rekonstrukciju puteva u mesnim zajednicama omogućujući tako svojim žiteljima jednostavniju i lakšu povezanost sa drugim delovima lokaliteta.

Jedan od mnogih radova koji su bili izvođeni jeste i rad na asfaltiranju i rekonstrukciji Vrbovačke ulice u MZ Vrbovno ukupne dužine od 1650 metara.

1 / 6 Foto: Gradska opština Lazarevac

U Mesnoj zajednici Arapovac završeno je asfaltiranje puta pored ribnjaka, odnosno put Arapovac - Rožanci u dužini od 450 metara.

Takođe, asfaltirana je i Ulica Sime Igumanova u Antonijevića kraju, u MZ Mirosaljci, u dužini od 850 metara. Prilikom obilaska radova u ovoj mesnoj zajednici predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević podsetio je na ranija asfaltiranja puteva u Mirosaljci, kao i izgradnju novog objekta Doma kulture u kojem su smeštene prostorije pošte, vrtića, svečane sale, prostorije mesne zajednice i mesne kancelarije.

Uređene četiri velike ulice u Lazarevcu

U maju ove godine završena je izgradnja dela Ulice Milovana Lazarevića u ukupnoj dužini od 1100 metara. Pored samog asfalta, građanke i građani su dobili novu vodovodnu i kanalizacionu mrežu, kišnu kanalizaciju, trotoare, led rasvetu i telekomunikacionu mrežu, time je ova ulica, kako je sam Stević naveo prilikom posete radovima, postala jedna od najmodernijih saobraćajnica u Lazarevcu.

Olsuškujući potrebe svojh građana i građanki Bojan Stević i Gradska opština Lazarevac uz pomoć Grada Beograda asfaltirali su u oktobru Ulicu Stefana Nemanje u dužini od 820 metara od raskrsnice sa Ulicom Doktora Đorđa Кovačevića do Ulice Joakima Vujića. Tokom izvođenja radova asfaltirano je preko 50 prilaza ka dvorištima građanki i građana i urađeno 31 šahta i 11 slivničkih veza.

1 / 5 Foto: Gradska opština Lazarevac

Građani Ulice Janka Stajčića u Lazarevcu pored asfalta I trotoarnog dela dobili su i 950 metara kišne kanalizacije, koja do sada nije postojala, kao i zamenu vodovodne i toplifikacione mreže, te novu rasvetu.

U Ulici Milice Stojadinović Srpkinje Gradska opština Lazarevac uz pomoć Grada Beograda izvršeno je asfaltiranje, kao i zamena vodovodne mreže u dužini od oko 1350 metara, sa novim priključcima. Potom, urađena je kanalizaciona mreža, postavljena je mreža za gasifikaciju, trotoari, a na pojedinim mestima, gde su to uslovi dozvolili, ulica je širine i do 5,5 metara.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se sufinansira sredstvima iz budžeta Gradske opštine Lazarevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Bonus video:

00:36

Aleksandar Vučić obišao Mladenovac u Lazarevac

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.