ZIMA KUCA NA VRATA: U jednom mestu u Srbiji jutros zabaleženo MINUS OSAM STEPENI, i nije bilo jedino ISPOD NULE!
Kopaonik, Foto: Instagram printscreen/infokop

ZAHLAĐENJE

ZIMA KUCA NA VRATA: U jednom mestu u Srbiji jutros zabaleženo MINUS OSAM STEPENI, i nije bilo jedino ISPOD NULE!

Od najniže ka najvišoj temperaturi trenutno je najhladnije na Kopaoniku

Objavljeno:

Danas u Srbiji jutros slab mraz, posebno na severu i zapadu Srbije. Na jugoistoku Srbije rano ujutru slaba susnežica i sneg koji brzo prestaju.

U Srbiji je jutros u šest sati najniža temperatura izmerena je na Kopaoniku, čak minus 8 stepeni Celzijusa, pokazuju podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Pritisak je iznad normale, a minimalna temperatura kreće se od -3°C do 3°C, maksimalna od 4°C u do 10°C, uveče se očekuje suvo i hladno vreme.

Posmatrano hronološki, od najniže ka najvišoj temperaturi trenutno je najhladnije na Kopaoniku sa minus 6, potom na Crnom Vrhu sa minus 3 i Sjenici gde je izmereno minus 1. Nula stepeni sada je na Zlatiboru, po dva stepena iznad nule je u Dimitrovgradu, Kuršumliji, Kikindi, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici. Tri stepena u plusu je u Smederevskoj Palanci, Vranju, Paliću, Somboru, Velikom Gradištu i Beogradu.

Zahlađenje
Zahlađenjefoto: Nenad Kostić

Malo toplije, sa 4 stepena je u Novom Sadu, Loznica, Požezi, Ćupriji, dok je 5 stepeni u plusu u Nišu, Leskovcu i Kragujevcu. Najtoplije je u Kraljevu i Valjevu sa 6 stepeni u plusu, a Zaječarcima je ipak ovog jutra najtoplije s obzirom na to da je vreme tamo vedro sa 8 stepeni u plusu! Kako je saopštio RHMZ u ostatku dana svuda u Srbiji ostaće suvo vreme uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima, vetar će biti slab zapadni i severozapadni.

Gde ima snega

Kako je juče najavio RHMZ sinoć je u brdsko-planinskim predelima padao kratkotrajni sneg. Padavine su već u drugom delu noći prestale, osim na jugoistoku Srbije, gde je mestimično vejalo do jutarnjih sati. Kako je jutros objavio RHZM zabelelo se na Crnom Vrhu i Kopaoniku.

Sneg
Snegfoto: RINA

"Naoblačenje u petak i pad temperature u noći između petka i subote usloviće snežne padavine u brdsko-planinskim predelima što znači da bi na visinama iznad 500 metara padao sneg i na visinama iznad 1.000 i više metara stvorio snežni pokrivač visine 5-10cm. Ponegde u nižim predelima brdsko-planinskog dela zemlje, na primer Požega, Užice, Prijepolje, Kuršumlija ili Vranje moguće je da će na kratko pasti sneg, ali u većem delu Srbije u nižim predelima – Vojvodina, Beograd, Pomoravlje ne bi trebalo da bude snega. U nižim predelima sneg se ne bi zadržao, a u planinskim gde bi pao u subotu ostao bi svega nekoliko dana jer bi se otopio", rekao je meteorolog Todorović.

U Beograd je u nedelju ujutru slab mraz stigao na obode grada. Tokom dana suvo sa sunčanim intervalima, i par stepeni toplije nego u subotu. Vetar slab, ujutru severozapadni, a tokom dana jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 1°C, maksimalna do 9°C. Uveče suvo. U Vojvodini u nedelju ujutru slab mraz, tokom dana suvo uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima i par stepeni većom dnevnom temperaturom nego u subotu. Vetar slab, ujutru severozapadni, a tokom dana jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -3°C do 0°C, a maksimalna od 7°C do 9°C. Uveče suvo i hladno.

Porast temperature u ponedeljak

U ponedeljak će biti toplije uz naoblačenje, koje će tek uveče na severu i zapadu usloviti kišu. Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura biće od -1 do 5 stepeni, a najviša od 11 do 15 stepeni Celzijusa.

Vetar slab južnih pravaca ili promenljiv. Pritisak malo iznad normale i u opadanju. Minimalna temperatura od -4°C do 5°C, a maksimalna od 9°C do 14°C. Uveče suvo. U utorak naoblačenje sa kišom. U sredu i četvrtak malo hladnije sa kišom, u planinama sa snegom.

Bonus video:

01:21

NIJE BILO PADAVINA U PROŠLA 2 MESECA, TREBALO BI DA IH BUDE U NAREDNOM PERIODU Todorović za Kurir TV: Kakva nas zima očekuje?

(Espreso / MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.