RHMZ IZDAO NAJNOVIJE UPOZORENJE: Stižu JAKI PLJUSKOVI u OVE DELOVE ZEMLJE, a u Beogradu se SUTRA OČEKUJE OVO
Foto: Nemanja Nikolić, Emilija Jovanović, Beta Dragan Gojić

vreme u srbiji

RHMZ IZDAO NAJNOVIJE UPOZORENJE: Stižu JAKI PLJUSKOVI u OVE DELOVE ZEMLJE, a u Beogradu se SUTRA OČEKUJE OVO

Večeras će doći do intenziviranja padavina na severu Vojvodine, i kako su saopštili iz RHMZ pašće prosečno od 10 do 20 mm kiše, a na severu Bačke i Banata lokalno i više

Objavljeno: 20:53h

Republički hidrometeorološki zavod najavio je jake padavine, i ističu da se u Beogradu najjača kiša očekuje pred jutro.

- U jutarnjim i prepodnevnim satima padavinska zona premeštaće se preko centralne Srbije dalje ka jugu i jugoistoku, a u toku sutrašnjeg dana intenziteti padavina će oslabiti - saopštili su iz RHMZ.

Večeras će doći do intenziviranja padavina na severu Vojvodine, i kako su saopštili iz RHMZ pašće prosečno od 10 do 20 mm kiše, a na severu Bačke i Banata lokalno i više.

- Ova padavinska zona posle ponoći preko ostatka pokrajine premeštaće se ka zapadnoj Srbiji i Beogradu - saopštili su iz tog tela.

RHMZ, Srbija, Upozorenje, Nevreme, Padavine, Kiša
foto: Stefan Stojanović

Za vikend jače zahlađenje, u višim predelima i sneg

- Nakon kratkotrajne stabilizacije vremena u četvrtak, u petak novo zahlađenje s kišom. U prvom delu dana će u košavskom području i na planinama duvati jak južni vetar, a krajem dana i u toku noći osetniji pad temperature, vetar u skretanju na severozapadni, u Vojvodini i sa udarima olujne jačine (preko 17 m/s). Na planinama će početi da pada sneg, a usled pada temperature, u subotu uslova za sneg biće i u brdskim predelima (od 200 do 500 m nadmorske visine) jugozapadne, južne i istočne Srbije uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača. I dalje će duvati jak i olujnim severozapadni vetar, naročito na planinama, u Vojvodini i istočnoj Srbiji - piše u najavi RHMZ.

Kako su saopštili, subota će biti najhladniji dan ove sedmice, a maksimalne temperature u većini nižih predela kretaće se od 5 do 8 stepeni.

Drugog dana vikenda prestaće padavine, ali i dalje će biti hladno.

Bonus video:

03:42

DA LI ĆE POSLE OKTOBARSKOG LETA UOPŠTE DOĆI ZIMA? Ristić: Rekordne temperature u Vojvodini, USKORO smenjuju ZAHLAĐENJE I PRVI SNEG

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.