PRVI SNEG NAM STIŽE ZA VIKEND: Ristić otkrio kada možemo da očekujemo PRAVU ZIMU U SRBIJI
Ivan Ristić, Foto: Kurir TV/PRINTSCREEN/ILMETEO.IT

VREMENSKA PROGNOZA

PRVI SNEG NAM STIŽE ZA VIKEND: Ristić otkrio kada možemo da očekujemo PRAVU ZIMU U SRBIJI

Sutra će biti malo i košave, u subotu zahlađenje, kiša i sneg na Kopaoniku

Objavljeno:

Ušli smo u hladni period, neće više biti ovako toplih dana kao što je to bio slučaj sa ovom jeseni, rekao je za Novo jutro TV PINK meteorolog Ivan Ristić.

Ristić je rekao da neće biti više biti toplih dana, da smo ušli u hladni period kao i da će temperature ići maksimalno od 10 do 15 stepeni.

- Kada budu vedra jutra kao danas, temperatura će biti od 0 do 5, u pojedinim krajevima može biti i slabog mraza. A kada je oblačno, temperatura se može kretati od 5 do 10 stepeni - rekao je Ristić.

Kako kaže, sutra će biti malo i košave, u subotu zahlađenje, kiša i sneg na Kopaoniku.

1 / 5 Foto: Beta Dragan Gojić

- U nedelju će ponovo biti sveže. U toku naredne nedelje će malo da otopli do oko 15 stepeni, ali zato od 18. u subotu stiže jače zahlađenje - rekao je Ristić.

Kako kaže, do kraja novembra će biti dosta hladno. Dodaje da već od subote 18. novembra može doći do pojave snega.

- Kada je Beograd u pitanju, ova godina deluje da će biti oštrija zima, očekujem tri hladna talasa. Prvi u januaru oko 15 do 20 dana, drugi sredinom februara i treći početkom marta. To su tri zahlađenja u kojima će biti puno snega - rekao je Ristić.

Kako kaže, smatra da će u decembru biti malo topliji period, dodaje da ima šanse da bude snega i za Novu godinu, ali prava zima nas očekuje u januaru.

Bonus video:

03:42

DA LI ĆE POSLE OKTOBARSKOG LETA UOPŠTE DOĆI ZIMA? Ristić: Rekordne temperature u Vojvodini, USKORO smenjuju ZAHLAĐENJE I PRVI SNEG

(Espreso / Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.