STIŽE PRVI SNEG U SRBIJU: Evo kada dolazi jače zahlađenje
Foto: Stefan Stojanović

vreme u srbiji

STIŽE PRVI SNEG U SRBIJU: Evo kada dolazi jače zahlađenje

Danas je došlo do stabilizaicje vremena, pa preovladva sunčano

Objavljeno:

Vikend iza nas doneo nam je veoma burne vremenske prilike, čak i olujno nevreme. I u sedmici pred nama očekuje nas promenljivo vreme, a uskoro sledi i zahlađenje, pa će biti i snega u planinama.

Danas je došlo do stabilizaicje vremena, pa preovladva sunčano.

Već u utorak pred kraj dana novi prepokret vremena, pa sa severozapada stižu kiša i pljuskovi sa grmljavinom, a padavine u noći ka sredi biće i obilnije, uz jak vetar i zahlađenje.

U sredu će biti osetno hladnije sa kišom, uz temperature od 10 do 15°C, u Beogradu do 13°C.

U Vojvodini će biti suvo, a razvedravanje se do večeri očekuje i u svim predelima Srbije.

Prijepolje, Sneg
foto: RINA

U četvrtak kratkotrajna stabilizacija vremena.

U petak stiže novo pogoršanje vremena. Tokom dana sledi povećanje oblačnosti, a krajem dana, tokom večeri i noći i jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz zahlađenje.

Za vikend će položaj sekundarnog ciklona biti takav da nas sa severa očekuje prodor hladne vazdušne mase, uz osetniji pad temperature vazduha.

U subotu će samo u Vojvodini biti suvo. U ostalim predelima očekuju se kiša i pljuskovi, a obilnije padavine očekuju se na jugu zemlje.

Maksimalna temperatura biće od 10 do 15°C.

Na planinama će kiša tokom dana preći u sneg, uz pad temperature na 0°C, a snežna granica spustiće se i na 1000 metara nadmorske visine kada je južna Srbija u pitanju. Prema trenutnim prognozama na planinama ovih predela očekuje se i formiranje snežnog pokrivača.

Sneg će zabeleti Kopaonik, Goliju, Zlatar, Staru planinu, kao i druge više planine na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije.

Drugog dana vikenda očekuje se suvo i hladno, uz temperature širom Srbije oko 10°C.

Dakle, pred nama se nastavlja period promenljivog vremena, a zahlađenje koje nas očekuje za vikend biće uvod u pravo jesenje vreme u nastavku novemebra, kad kada su temperature u pitanju, jer će one konačno biti u skladu sa kalendarom i to nakon ekstremno toplog vremena za ovo doba godine kada su temperature prelazile i letnjih 25°C.

Bonus video: DA LI ĆE POSLE OKTOBARSKOG LETA UOPŠTE DOĆI ZIMA? Ristić: Rekordne temperature u Vojvodini, USKORO smenjuju ZAHLAĐENJE I PRVI SNEG

03:42

DA LI ĆE POSLE OKTOBARSKOG LETA UOPŠTE DOĆI ZIMA? Ristić: Rekordne temperature u Vojvodini, USKORO smenjuju ZAHLAĐENJE I PRVI SNEG

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.