DA SE ZNA ŠTA JE ČIJE! Čačani kad prođu OVOM ULICOM samo u trotoar gledaju, razlog je URNEBESAN (FOTO)
Natpis na trotoaru, Foto: RINA

HIT

DA SE ZNA ŠTA JE ČIJE! Čačani kad prođu OVOM ULICOM samo u trotoar gledaju, razlog je URNEBESAN (FOTO)

Urnebesan natpis na trotoaru u čačanskom naselju Ljubić Kej

Objavljeno:

Pred sudovima širom Srbije vodi se veliki broj sporova zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, mahom između rodbine ali i komšija. Procesi neretko znaju da potraju i po nekoliko decenija, ali se dešava da pojedinici neretko uzmu pravdu i u svoje ruke. Upravo takav jedan slučaj stiže iz čačanskog naselja Ljubić kej, gde je na trotoaru između dve porodične kuće jasno napisano - međa.

- Neko bi rekao - srpska posla, ali opet čovek ne zna šta stoji iza te cele priče i zašto je vlasnik to morao da napiše. Ovaj natpis tu stoji duže vreme, kaže za RINU stanovnik Ljubić keja.

Natpis na trotoaru
Natpis na trotoarufoto: RINA

Oni malo mlađi možda se mogu zapitati šta je to međa. U stvari to je jedna zamišljena linija koja razdvaja dve katastarske jedinice u vlasništvu različitih ljudi. Ukoliko se ne raspoznaju jasno neophodno je pokenuti postupak uređenja međa, ali se često dešava da se komšije ne mogu dogovoriti i tada na scenu stupaju advokati i sudije.

- Na selu se mahom komšije sude oko međe, ti procesi potraju i do 20 godina. Nekad dođe i do fizičkog obračuna kad to sve uzme poprilično maha. Jedna od opcija jeste i medijacija, da se tako komšije dogovore, ali to kad naših ljudi još uvek nije toliko zastupljeno, kaže pravnica Jelena Sekulić.

Bonus video:

03:04

KAKO SE NASLEĐUJE IMOVINA NAKON SMRTI JEDNOG PARTNERA?

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.