TUNELI HAMASA ZONA SMRTI: Kako će Izrael da se bori na kopnu u Gazi?
Foto: Promo

POGLEDAJTE

TUNELI HAMASA ZONA SMRTI: Kako će Izrael da se bori na kopnu u Gazi?

Iako su ogromni, Izraelci ipak poručuju:„Urušićemo ulaze u tunele. To će postati zona smrti

Objavljeno:

Rat Izraela i Hamasa je nemilosrdan i krvav, a sudeći prema otpornosti i neposustajanju obe strane, trajaće dugo. Izraelske odbrambene snage su krenule kopneno na Pojas Gaze i počeli su da uništavaju tunele Hamasa. Palestinci su izgradili razgranatu mrežu podzemnih tunela koje koriste za sklonište, ali i za prolaz i napade ka Izraelu. Veruje se da su tuneli duboki do 30 metara i dugački oko 500 kilometar. Procene su da ih ukupno ima čak 1.300.

Iako su ogromni, Izraelci ipak poručuju:„Urušićemo ulaze u tunele. To će postati zona smrti". Hamas se, međutim, ne povlači pred ovim pretnjama. Šta više, jedan od portparola izraelskog Ministarstva spoljnih poslova ambasador Džoel Lajon izneo je vrlo alarmantne tvrdnje: "Želimo da eliminišemo pretnju Hamasa jer, budite sigurni u to, da ako ne krenemo na Hamas, Hamas će doći do vas, u Srbiju, u Crnu Goru, u Evropu”, rekao je. U Usijanju pitamo:

Da li su ovakve izjave preterane? Na koji način Hamas ili njihovi sledbenici mogu da ugroze Evropu? Kako će se Izraelske odbrambene snage pokazati u mreži podzemnih tunela Gaze? Kako tumačiti izjavu predsednika SAD Džozefa Bajdena "da je neophodna pauza u borbama"? Gosti Usijanja: Boško Jakšić, novinar Stanko Vasiljević, general prof. Časlav Koprivica, Fakultet političkih nauka

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.